Taliban teklifini geri çekti

Taliban, Kurban Bayramı boyunca kendilerini savunmak için savaşacaklarını ve resmi bir ateşkes ilan etmekten vazgeçtiklerini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2021 10:17 GÜNCELLEME 21.07.2021 10:19 DÜNYA
Taliban teklifini geri çekti
Taliban teklifini geri çekti

Taliban'ın Afganistan genelinde saldırıları devam ederken, bir süre önce yaptığı ateşkes teklifini geri çektiği öğrenildi.

Kurban Bayramı boyunca kendilerini savunmak için savaşacaklarını açıklayan Taliban sözcüsü, AFP'ye yaptığı açıklamada "Bayram sırasında savunma durumunda olduğumuzu doğrulayabilirim" dedi.

Taliban'ın açıklaması, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Taliban'ın "barış için hiçbir istekleri ve niyetleri olmadığını kanıtladığını" söylemesinin ardından geldi.

Gani ve beraberindekiler, bayram namazı kıldıkları esnada cumhurbaşkanlığı sarayının çevresine roket atışları yapılmıştı.

Afgan hükümeti, saldırıları Taliban'ın yaptığını öne sürmüştü.

KAYNAK : AFP
YORUMLAR 3
  • Hayatdersi 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne bos muhabbet yapanlar var yok butum yabancilari temizleme felan ula sen dolayli TR yide ayni kefeye koyuyosun aklinca sen Turk Devletinin ne oldugunu anlamamissin bak libyaya bak azerbaycana gerci simdi sen ama ben korum dersin korsen dilsizde olacaksin degisik tabirlerde bulunmayacaksin olan gene garibana oluyor yazik ordaki halkada biz bir ummetiz halkini katlediyor sozde barisi savunanlar en buyuk savas çığırtkanlaridir
    Cevapla
  • doğruları konuşan 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar memleketlerini BÜTÜN yabancılardan temizlemekte kararlılar.
    Cevapla
  • vakkas 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kalitesizsiniz sizin yuzunuzden afganlar her yerde yaya umut yolculugunda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR