Son dakika:Hindistan ve Çin'de sel felaketi: 87 ölü!

Son dakika gelişmesine göre, Hindistan ve Çin'de meydana gelen şiddetli yağışlar toprak kayması ve sele neden oldu. Yaşanan olayda Hindistan'da en az 36, Çin'de ise 51 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2021 17:42 GÜNCELLEME 23.07.2021 17:42 DÜNYA
Son dakika:Hindistan ve Çin'de sel felaketi: 87 ölü!
Son dakika:Hindistan ve Çin'de sel felaketi: 87 ölü!

Son dakika gelişmesine göre, Hindistan'ın batısında şiddetli yağışlar toprak kayması ve sele neden oldu. Meydana gelen afette ölenlerin sayısının 47'ye yükseldiği bildirildi.

MUSON YAĞMURLARI NEDEN OLDU

Öte yandan yerel basında çıkan haberlere göre, Hindistan'ın doğusundaki Shivaji Nagar bölgesinde şiddetli yağışların ardından bir ev çöktü, iki kişi öldü ve sekiz kişi yaralandı.

Ratnagiri şehrinde ise dün şiddetli yağışların ardından tepelik alanlardan 200 kişi kurtarıldı. 70 bin kişiye ev sahipliği yapan sahil kasabası Chiplun'da bölgenin yarısından fazlası sular altında kaldı.

ÇİN'DE 51 KİŞİ ÖLDÜ

Çin'in Hınan eyaletine bağlı Cıngcou kentinde şiddetli yağışların yol açtığı sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi.

Yerel basında yer alan haberlerde, rakamların sadece Cıngcou'yu kapsadığı ve eyaletin diğer bölgelerinde de şiddetli sağanak nedeniyle nehirlerin taştığı belirtildi.

Sel nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının 51'e çıktığı, sular altında kalan alanları boşaltma ve çamur temizleme çalışmaları devam eden Cıngcou'daki maddi kaybın yaklaşık 10 milyar doları bulduğu kaydedildi.

Hayatını kaybedenler arasında Cıngcou metrosunda sel sularında mahsur kalan 12 kişinin de bulunduğu, sel nedeniyle yaklaşık 400 bin kişinin de tahliye edildiği bilgisi paylaşıldı.

Hınan eyaletinde 17 Temmuz'dan bu yana belirli aralıklarla etkili olan sağanak 20 Temmuz'da sele yol açmıştı.

Cıngcou'daki metro ağını su basmış, çok sayıda yolcu mahsur kalmıştı.

YENİ TAYFUNA KARŞI ALARM

Öte yandan, Çin ve Tayvan'da, hafta sonu şiddetli yağışlara neden olacak yeni bir tayfun bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, In-fa tayfununun Çin'e doğru ilerlediğini ve Cıciang eyaletinden karaya ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Cıciang'ın acil durum yönetimi bürosu, risk uyarısının ikinci en yüksek seviyeye çıkarıldığını ve bölgedeki herkesi önleyici tedbirler almaya çağırdığını duyurdu.

Ülkenin güneydoğusundaki Fujian eyaletinde de halka benzer çağrılarda bulunuldu.

Şu anki rotasında, tayfunun Tayvan'ın kuzeyinden geçmesi ve adaya yüksek miktarda yağış getirmesi bekleniyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ratnagiri bölge yöneticisi B.N. Patil, kurtarma operasyonları için ordu, sahil güvenlik ve Ulusal Afet Müdahale Gücü'nden yardım istediğini söyledi.

Hindistan donanmasından yapılan açıklamada, mahsur kalan kişileri tahliye etmek için bölgeye helikopterlerin sevk edildiği ve botlarla kurtarma ekipleri gönderildiği bildirildi.

KAYNAK : AFP
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Türk Gücü 2 yıl önce Şikayet Et
    Doģanın intikamı
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah 'a karsi savasmayin, yoksa sonunuz kötü olur.... zalimlerin sonu şiddetlidir.
    Cevapla
  • 4567 2 yıl önce Şikayet Et
    allah çini bildiği gibi yapsın amin lanet olsun çine kafir çin firavunu abd rusya natoo gibi dünyaya müslümanlara beladır
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Fussilet / 16. Ayet فَاَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ ر۪يحًا صَرْصَرًا ف۪ٓي اَيَّامٍ نَحِسَاتٍ لِنُذ۪يقَهُمْ عَذَابَ الْخِزْيِ فِي الْحَيٰوةِ الدُّنْيَاۜ وَلَعَذَابُ الْاٰخِرَةِ اَخْزٰى وَهُمْ لَا يُنْصَرُونَ Biz de, dünya hayatında alçaltıcı bir azabı onlara tattırmak için, yedi gece sekiz gün süren o uğursuz günlerde üzerlerine dondurucu bir kasırga gönderdik. Âhiret azabı ise çok daha alçaltıcı olacak; orada asla yardım da görmeyeceklerdir.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Akbar
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz anlik yagmur ounlarini daha cok gorecegiz. Gok yuzune binlerce yuksek frekans uydulari firlatildi. Bunlar sozde yuksek hizli internet uydulari. Bulut tohumlama veya manipule etme isleri gercektir. Gozunuzu acin!
    Cevapla
  • enes 2 yıl önce Şikayet Et
    okadar çok nükleer silah denemesi yapıldı her biri bir ülkeyi yok edecek kadar ondan bahsetmiyorsunda uydulardan bahsediyorsun
    Cevapla
  • Serin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen son yüzyılın yağış raporlarına baktin mı. Veriler yağış miktarinin arttığını göstermiyor. Nüfusun artması, düzensiz yapılaşma ve ormanların azalması bu tür hadiselere yıl açıyor. Bilmeden öğrenmeden hayali düşünceler ile yorum yapmayı bırakın. Gerçekler insana daha fazla sorumluluk yüklediginden , bundan kaçmak için sucu başkalarına atmak daha kolay geliyor galiba.
    Cevapla
  • Bilal Ammar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yav he heee ulan arkadaş ne kadar çok biliyorsun bulut tohumlar bilmem ne yok hatta helikopter bile tohumlaniyor hatta bazen prometur doğum bile oluyor bazen de doğumlar sezaryen doğum olurlar
    Cevapla
  • keşkem 2 yıl önce Şikayet Et
    yav he hee..!
    Cevapla
  • Evrene86 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu kafayla daha çok felaket yaşarsın. Allah'ın dediği olur. Küçük alametler neredeyse gerçekleşti sıra peş peşe gelecek olan büyük alametlerde aç gözünü git secdeye
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence katılıyorum. Arkadaşlar Dubai yağmur deney olayı duymuşsunuz demi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR