İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve bölge liderlerine hitaben 'Eminim ki bir masa etrafında kahve eşliğinde toplandığımızda iş birliği ile daha iyi bir geleceğe taşıyabiliriz.' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2021 14:00 GÜNCELLEME 24.07.2021 14:00 DÜNYA
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un geçtiğimiz günlerde Başkan Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinden bahsedip bölge liderleriyle sıcak ilişki mesajı verdiği açıklamasında "Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndan sizlere en iyi dileklerimi yolluyorum." ifadesi dikkat çekti.

"TÜRK KAHVELİ DAVET"

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Selim Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Geçen hafta Batı Kudüs’teki İslam Sanatları Müzesinde ‘Kahve: Doğu ve Batı’ adlı serginin açılışı yapıldı. Sergide Türk kahvesi, kahvenin tarih içindeki yolculuğu ve İslam-Osmanlı dönemi sanat eserleri ziyaretçilere sunuldu.” ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un da video konferans yöntemiyle konuşma yaptığı sergide, Türkiye’den Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa da konuştu.

Kültür ve Tanıtma Müşaviri Öztürk, Herzog’un söz konusu sergiye gönderdiği video kaydını sosyal medya hesabından paylaştı.

ERDOĞAN'LA YAPTIĞI TELEFON GÖRÜŞMESİ

Herzog burada, “Geçen günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bölgedeki diğer liderler ile görüştüm. Eminim ki bir masa etrafında kahve eşliğinde toplandığımızda, bütün bölgemizi kültürel ve diğer konularda iş birliği ile daha iyi bir geleceğe taşıyabiliriz.” diye konuştu.

Başkan Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile telefonda görüştü

 "KUDÜS’TEKİ CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTU'NDAN SİZLERE EN İYİ DİLEKLERİMİ YOLLUYORUM”

Bir masanın etrafına kahve içmeye oturulduğunda, aradaki farkların ve anlaşmazlıkların o kadar da büyük ve korkutucu olmadığının görüleceğini vurgulayan Herzog, “Yaşadığımız bu geniş coğrafyada bizlere dinler ve kültürler arası zengin kesişim noktalarını öğretiyorlar. Bunu açık yüreklilikle yapıyorlar. Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı Konutu'ndan sizlere en iyi dileklerimi yolluyorum.” ifadelerini kullandı.

Herzog, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Bursa ile Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Öztürk'e teşekkür etti.

Öztürk de sosyal medya hesabından yaptığı, "Bu sıcak ve dostane konuşmayı serginin açılışına ilettiğiniz için teşekkürler Sayın Herzog. Ayrıca bu güzel müzeyi, bu sergiye ev sahipliği yapmasına imkan sağladığınız için de minnettarız.” açıklamasıyla İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'a teşekkür etti.

ÖZTÜRK: O GÜN GELDİĞİNDE KAHVELER BİZDEN OLACAK

Öztürk, “Eminim ki bir fincan Türk kahvesi bir masanın etrafındaki bölge liderlerine sunulduğunda pek çok sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. O gün geldiğinde emin olun kahveler bizden olacak.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Temmuz’da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan, görüşmede, Herzog'u göreve başlaması dolayısıyla tebrik etmişti.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin, Orta Doğu'nun güvenliği ve istikrarı bakımından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında enerji, turizm ve teknoloji başta olmak üzere muhtelif alanlarda yüksek bir iş birliği potansiyeli olduğunu ifade etmişti.

İsrail, yılbaşından bu yana Kudüs'te 62 bina yıktıİsrail, yılbaşından bu yana Kudüs'te 62 bina yıktı

Filistin'in İsrail'le barış görüşmeleri için talep listesi hazırladığı iddia edildiFilistin'in İsrail'le barış görüşmeleri için talep listesi hazırladığı iddia edildi

BM'den İsrail'e çağrı: Kudüs'teki statükoya saygı duyBM'den İsrail'e çağrı: Kudüs'teki statükoya saygı duy

KAYNAK : AA
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler asla dost değildir, olmaz da...Sadece stratejik anlaşmalar yapılabilir.
    Cevapla
  • karadüzü 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanımız oynanmak istenen oyunu görür ve tavır alır. İnşaAllah. yahudi'nin şirin görünmesi sinsiliğindendir.
    Cevapla
  • Hakan 27 2 yıl önce Şikayet Et
    Çakalmısın nesin herzog kendi işinize bakın zamanı geldiğinde o konuyu başına yıkacağız.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Tarihte söylenmiş,çok degerli cümleler vardir!Mesala,ruslarin akillisi muhakkak bir yahudidir,veyahut Hitlerin söyledigi,yahudilerin churchill vataninda bu kadar,söz sahibi oldugunu düşünememdir,v.b. söylenmiş sözler!Biz türkler hiçbir zaman faşist olmadik,yunani,ermenisi yahudisi ile bizim kan bagimiz vardir.
    Cevapla
  • MAVÎ KELEBEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Ali Aksoy,sen ırkçı değilsindir.Senin belirttiğin temiz düşünceler ve tüm azınlıklara, tüm farklılıklara Adil,eşit, hoşgörü ve insanca yaklaşımda Osmanlı döneminde kaldı! Fakat bu gün sadece cahillerde ve belli kesimde değil, 7' d'en 70'şe Türk toplumunun her kesiminde ırkçı faşist düşünceler yerleşmiş.Türk asıllı olmayanlara maalesef kin ve nefret var. Bu eleştiri alanda değil.Bu durumlara gerçek hayata ve haber yorumlarında her gün şahit oluyoruz.
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    senin kahveni içen müslüman gafil ve enayidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR