Son dakika haberi: Dünya gündemi sarsıldı! Biden görevden alınabilir

Eski ABD Başkanları Barack Obama ve Donald Trump'ın doktorluğunu yapan Jackson, ABD Başkanı Joe Biden'ın hakkında çarpıcı bir iddiaya imza attı. Buna göre Biden'ın zihinsel sorunları yüzünden dönemini tamamlayamadan görevden alınabileceğini öne sürdü.

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2021 11:43 GÜNCELLEME 27.07.2021 11:46 DÜNYA
Son dakika haberi: Dünya gündemi sarsıldı! Biden görevden alınabilir
Son dakika haberi: Dünya gündemi sarsıldı! Biden görevden alınabilir

Son dakika haberi: 78 yaşında ABD Başkanı Biden'ın göreve geldiği günden beri sağlığı ile ilgili tartışmalar kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Neredeyse katıldığı her toplantıda bir gafa imza atan Biden ile ilgili bu tartışmaları Eski ABD Başkanları Barack Obama ve Donald Trump'ın doktorluğunu yapan Jackson tekrar alevlendirdi.

BİDEN KOMİK DURUMA DÜŞÜYOR

Jackson'ın iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Dış Politika Analisti Ali Çınar, "Cumhuriyetçi Parti'de bir çok Temsilciler Meclisi üyesi, Biden'ın sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulunuyordu. Son olarak Trump'ın doktoru olan Kongre üyesinin açıklaması geldi. Açıkçası Amerikan kamuoyunun bir kısmında, Biden'ın dört yılı tamamlayamayacağı havası da var. Unutkanlığı ve yanlış isimleri telaffuz etmesinden dolayı zaman zaman komik duruma düşüyor." dedi.

Ali Çınar, bu nedenle Biden'ın sağlığıyla ilgili sıkıntılar olduğu iddialarının ortaya atıldığını söyledi ve ekledi: "Ancak Beyaz Saray'dan bir açıklama yok. Başkanlar Beyaz Saray doktorları tarafından kontrol ediliyorlar. Şu anda öyle bir rapor yok."
ABD başkan yardımcısı Kamala Harris

KAMALA HAZIRLIKLARA BAŞLADI BİLE

Biden'ın yakınlarına "ben dört yılımı tamamlayacağım" mesajı verdiğini aktaran Ali Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama şunu da biliyoruz, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, gelecek dönem başkan adayı olacağı için de bir hazırlık ve eğitim aşamasında. Biden'ın sağlığının tehlikeye düşmesi, Kamala Harris'iş işine yarar gibi de görülüyor. Beyaz Saray'da Kamala Harris'in Biden'ın tüm toplantılara girdiğini ve kelimelerini, cümlelerini dikkatli seçtiğini görüyorum. Kamala Harris hazırlanıyor, Biden gelecek dönem aday olmayacak."
Biden'ın uçağa binerken 3 kez düşmesi ABD Başkanı'nın sağlık durumuyla ilgili tartışmaları alevlendirmişti.

Biden'ın kendine zaman ayırdığının altını çizen Çınar, "Biden hafta sonlarını kendine bırakıyor. Kısa dönemde görevi sağlık sorunuyla bırakacağını tahmin etmiyorum. Burada önemli olan Biden-Harris vurgusu. Biden'ın gelecek yıllarda Kamala Harris'i öne çıkarabilen adımları olabileceği bekleniyor." dedi.
Biden kendi atadığı bakanın adını unuttu

SAVUNMA BAKANINI HATIRLAYAMAMIŞTI

Biden bir başka etkinlikte, Savunma Bakanlığı’na atadığı General Lloyd Austin’in adını hatırlayamadı. Biden, kendi atadığı bakanın adını hatırlayamayınca, ‘Şeye şeye... Eski general, ona sürekli general deyip duruyorum. Benim, benim... Şu üniformanın başındaki adama (Savunma Bakanı) yaptığı her şey için teşekkür ettiğimizden emin olmalıyız’ ifadelerini kullanması dikkat çekti.

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Biden görevden alinamaz sagligi yerinde alinirsa darbe olarak tarihe gecer
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan secmenine sag gosterip sol vurdular. Boye abdal yerine konan bir secmen kitlesi gormedim
    Cevapla
  • aha 2 yıl önce Şikayet Et
    defteri kapanmış
    Cevapla
  • Akil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal'ın işi kamala'nın eline geçerse işi zordur çok koşturur peşinden
    Cevapla
  • Aynen 2 yıl önce Şikayet Et
    Reisi atasınlar
    Cevapla
  • Mat 2 yıl önce Şikayet Et
    Duruşu yeter
    Cevapla
  • sorgulayanmüslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    yabancı lisan nolcak ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR