Çin-Taliban görüşmesine ABD'den ilk yorum: Olumlu bir şey

Son Dakika haberi; ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin'in Afganistan sorununa müdahil olma ihtimalini 'olumlu bir şey' olarak niteledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.07.2021 13:46 GÜNCELLEME 29.07.2021 13:46 DÜNYA
Çin-Taliban görüşmesine ABD'den ilk yorum: Olumlu bir şey
Çin-Taliban görüşmesine ABD'den ilk yorum: Olumlu bir şey

BBC'nin haberine göre Blinken, Taliban temsilcilerinin Çin'i ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ÇİN'E 'EĞER'Lİ YEŞİK IŞIK

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, eğer Çin, "çatışmanın barışçıl çözümü" ve kapsayıcı temsil özelliğine sahip bir hükümetle ilgileniyorsa bunun olumlu bir şey olduğunu söyledi.

Blinken ayrıca Afganistan'ın ülkenin Taliban'a "müzakere masasına barışçıl biçimde gelmesi" çağrısında bulundu.

Taliban'ın Katar'daki Siyasi Bürosunun Başkanı Molla Abdul Gani Birader liderliğindeki bir heyetin dün Çin'i ziyaret ettiği bildirilmişti.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Birader ile Çin'in Tiencin kentinde görüşmüştü.

Görüşmede Vang, en büyük komşusu Çin'in öteden beri Afganistan'ın egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu, bu ülkenin iç işlerine karışılmaması konusunda ısrarcı olduğunu vurgulamıştı.

Bakan Vang Yi, Washington yönetiminin Afganistan politikasının başarısızlığa uğradığını belirterek ülkedeki tüm tarafların, "Afganistan'ı Afganlar yönetmeli" ilkesi temelinde bir an önce barışı tesis etmesi gerektiğinin altını çizmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e verirler bize vermezler.
    Cevapla
  • Dışgüç 2 yıl önce Şikayet Et
    Ankara herzamanki gibi yanlış tarafa oynuyor bide Osmanlı tecrübesi var diyorlar Osmanlı stratejisinin yanından geçemezsiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hani abd Afganistan işgali ile çini kuşatıyordu..ne oldu..sıradan vatandaşlar küresel sistemde kim, kimdir.görünenin arkasında görünmeyen gerçekler nelerdir kesinlikle bilmiyor.verilen tepkiler de duygusallıktan öteye gidemiyor.Burada asıl sorulması gereken sorular Afgan halkı neden göçe zorlanıyor ve Afganistan kimin için boşaltılıyor. Taliban'nın silah ve maaşlarını hangi ülkeler sağlıyor.İddia edildiği gibi amaç zengin maden yatakları ise 1970'lerden beri işgal eden 50 senedir bu madenler çıkartılamıyor.Demek ki asıl amaç daha farklı.
    Cevapla
  • ZSDGHS 2 yıl önce Şikayet Et
    taliban dinci diye geçiniyor ama komünistlerler yani allah!ı inkar edenlerle kol kola, menfaat uğruna tüm dünya sahtekar olmuş .
    Cevapla
  • Okan 2 yıl önce Şikayet Et
    her sakallıyı müslüman sanma deaş i kuran kimse talibanı çin'e teslim eden O
    Cevapla
  • Er Al 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim dedi taliban dinci diye. Taliban abdnin terör örgütlerinden biridir. Siyonizmin uşağıdır.
    Cevapla
  • ince 2 yıl önce Şikayet Et
    Müdahil olurlar tabii, Afganistanda lityum var, otomobil pilinin en büyük üreticisi Kim Çin. Peki biz ne yapıyoruz. Sanki yeni bir şeymiş gibi Afgan mültecileri gönderelim diyoruz (Sayın F. Altaylı?). Bence zamanlama harika ABD Afganistandan ayrılıyor, Türkiye havaalanı gibi dar bir alana bekçi olarak hapsediliyor ve Çin gelip yeraltı nadir toprak elementlerden oluşan ganimeti topluyor. Sorarım, elektrikli otomobil üretme iddiası olan ülkeme, zaten Afganistanın lityum gibi madenlerini hem de bizdeki Afgan mültecileri çalıştırarak çıkaramaz mı?. Yokmu kafası çalışan biri bu ülkede. Yokmu liyakat sahibi?.
    Cevapla
  • Tosuny 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar saçmalamışsın. Cevap vermeye değmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR