Uluslararası yardımların neden hepsi kabul edilmiyor: Pakdemirli'den son dakika açıklaması

Son dakika gelişmesine göre Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, uluslararası yardımların neden tamamının kabul edilemediğini açıkladı. Bakan, 5 tonun altında su atan uçakların hava trafğini kontrolde olumsuz etki oluşturduğunu belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.08.2021 14:16 GÜNCELLEME 02.08.2021 15:22 DÜNYA
Uluslararası yardımların neden hepsi kabul edilmiyor: Pakdemirli'den son dakika açıklaması
Uluslararası yardımların neden hepsi kabul edilmiyor: Pakdemirli'den son dakika açıklaması

Türkiye farklı noktalarda çıkan orman yangınlarıyla günlerdir canla başla mücadele ediyor. Türkiye'ye dünyanın pek çok yerinden yardım teklifleri gönderilirken yalnızca Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Katar, Hırvatistan ve İspanya'nın tekliflerinin kabul edilip diğer ülkelerden gelen yardım çağrılarının reddedilmesi eleştirilere konu olmuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bazı yardım tekliflerinin kabul edilememesinin ardındaki nedeni açıkladı.

"5 TONUN ALTINDA SU ATAN UÇAKLAR.."

Muğla'da düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Bakan Pakdemirli, yardım tekliflerinin tamamının kabul edilememesi ile ilgili "Her uçağın faydası var. Ancak her gelen yardımı kabul etmiyoruz. Çünkü 5 tonun altında su atan uçaklar bizim uçuş patentinde de kalabalık meydana getirebiliyor. Bu trafiği kontrol etmek zor oluyor. " ifadelerini kullandı.

Özellikle Akdeniz bölgesinde yürütülen çalışmalara katılan uluslararası hava desteği ekiplerinin kullandığı uçakların bir sortide 5 tondan fazla su atabildiği daha önce de açıklanmıştı. 

SOSYAL MEDYADAKİ BİLGİ KİRLİLİĞİ

Bakan Pakdemirli'nin yaptığı açıklama, özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve yalan haberler üzerinden yürütülen provokasyonlara karşı cevap oldu. Sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışılan algıda, Türkiye'nin yardım kabul etmediği gibi bir intiba oluşturulmaya çalışıyordu.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR 72 TÜMÜ
  • Milliyetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok olan doğayla yok olan canlı varlıkların ahı, ateşle oynayan şer odaklarına gereken belayı verecektir. İlahi adalet şaşmayacaktır.
    Cevapla
  • yaşar 2 yıl önce Şikayet Et
    gaza balona provokasyon a gelme millet. abd avrupada 2-3 aydır söndürülemeyen yangınlar var. bizde çoğu kontrol altında. devlet millet el ele lakin idam gelecek . fidan ekmeye devam ceviz zeytin fındık vb meyve fidanları dikelim. Rabbim din devlet düşmanlarına adaletinle muamele eyle.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan, Katar, dan gelecek uçaklar yeterlidir. Diğer ülkelerin yangın uçaklarının ne getireceği belli olmaz, biyolojik ilaç , benzin vb kimyasalları kullanıp arazimizde deneme yapabilirler, zarar verebilirler.
    Cevapla
  • alaka 2 yıl önce Şikayet Et
    yahu uöak suyla dolu gelmiyor. boş gelkiyor burda denizden dolduruyor. millet de iice kafayı sıyırdı. mantıktan uzaklaşmayalım;=
    Cevapla
  • Milliyetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yardımı kardeşim !!!! teröriste silah gönderip insanları katlettiren milletler yangın uçağına benzin doldurup insanları yok etmeyi deneyebilir. !!!
    Cevapla
  • birvatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    hava trafigi kısa mesafedeki göl gölet denizle yangın yeri arasındaki trafik. onlarca helikopter ve uçak aynı rotada uçamaz. uçağın manevrası daha zor ve helikopterler arasında manevra yapması riskli tehlikeli bir de helikopter kazasıyla uğraşmamak, işleri daha karmaşık ve üzücü hale getirmemek için her uçağı kabul edemiyor olması anlaşılır bir durum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR