ABD'den korkunç açıklama: Çocuğunuz tedavi için başka bir çocuğun ölmesini bekleyecek!

ABD'nin Texas eyaletinde Dallas Bölge Yargıcı Clay Jenkins, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle Dallas bölgesinde çocuklar için ayrılan yoğun bakım ünitesi kalmadığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2021 07:10 GÜNCELLEME 15.08.2021 07:20 DÜNYA
ABD'den korkunç açıklama: Çocuğunuz tedavi için başka bir çocuğun ölmesini bekleyecek!
ABD'den korkunç açıklama: Çocuğunuz tedavi için başka bir çocuğun ölmesini bekleyecek!

Jenkins, basın açıklamasında, Dallas'ta koronavirüs vakalarına ve hastanelerdeki yoğunluğa işaret ederek "Kovid-19 vakaları ve hastaneye yatışlar artıyor. Dallas'ta çocuklar için yoğun bakım yatak sayısı sıfır." dedi.

Dallas'taki vaka artışını Vali Greg Abbott'un yanlış uygulamalarına bağlayan Jenkins, Kovid-19 hastalarının artması nedeniyle çocuklar için ayrılan yoğun bakım ünitelerin diğer sağlık sorunları yaşayan çocukların ihtiyacını karşılayamaz hale geldiğine dikkati çekti. Jenkins, "Çocuğunuzun araba kazası, doğuştan kalp rahatsızlığı veya başka bir sebepten yoğun bakım ünitesine ihtiyacı varsa ve hatta koronavirüse yakalandıysa tedavi için başka bir çocuğun ölmesini bekleyecek ya da başka bir şehirdeki hastaneye acil yetiştirilmek zorunda kalacak." ifadesini kullandı.

Hafta başında Teksas Valisi Abbott, artan Kovid-19 hastalarının yoğun bakım ünitesi ihtiyacını karşılayabilmek için yatak kapasitesini artırmış ve 2 bin 500 yeni sağlık personeli görevlendirmişti.

Eyalet verilerine göre Teksas'ta 11 bin 200'den fazla kişi Kovid-19 teşhisiyle hastanede tedavi görüyor. 30 milyona yakın nüfusa sahip eyaletin genelinde boş yoğun bakım üniteli yatak sayısının 323 olduğu belirtildi.

Diğer eyaletlerde de benzer sorunların yaşandığı ülkede, Florida'da 587, Louisina'da 195, Alabama'da 90, Arkansas'ta ise 8 yoğun bakım ünitesinin kaldığı bildirildi.

Vali Abbott temmuzda, okullar dahil hiçbir devlet kurumunun maske kullanımını zorunlu tutamayacağı yönünde karar çıkarmıştı. Dallas ilçe yöneticileri yakın zamanda, "halkın zarar gördüğü" gerekçesiyle Vali'nin bu kararına karşı harekete geçerek ilçedeki belirli kamusal alanlarda maske kullanımını zorunlu kılan acil durum emri yayınlamıştı.

Abbott ve Teksas Başsavcısı Ken Paxton, yerel maske zorunluluğunu kararını engellemek amacıyla Dallas yönetiminin acil durum emrinin Valilik emrini ihlal ettiği gerekçesiyle harekete geçmişti.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Merdan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları eskiden sağcı solcu, alevi sünni, türk kürt gibi ikiye ayırdıkları gibi aşılı aşısız diye ayristiriyorlar birbirlerine kiskirtiyorlar. Herkes aynı şekilde düşünecek diye bir kaide yok. Aşılı olsam dahi hiç kimse beni aşısız diye bu ülkenin evladı, kalbi imanlı aynı ekmeği yiyip aynı havayı soluduğum bir kardeşimin ve ailesinin kötülüğünü istettirecek bir haleti ruhiyeye sokamaz. Aynı şekilde hiç bir şey aşı olmadığım için beni cahillikle itham edecek dahi olsa aşı olan bir kardeşime hakarette bulunduramaz. Rahmet peygamberinin ümmeti olma çabasındaki biz müminlere yakışmaz.
    Cevapla
  • GelecekLinux 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Milletine Düşmanlık yapanları bildiğin gibi nasib eyle Yarabbi
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Grip gibi mutasyona ugrayan Rna viruslere karsi asi mumkun degil.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yatanlar aşı olmayanlardir aşı işe yaramaz olur mu !!!
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı. Oda belli olur. Aşılı mı, yoksa aşısız mı.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının gücünü hâlen göremeyen körler Var!!!
    Cevapla
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    :) komik çocuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR