Aşılama hızı vaka sayılarındaki yükselişi yavaşlattı

Şehirlerdeki aşılama oranları vaka sayılarına yansıyor. İstanbul'da son iki haftada aşılamanın hızlanması vaka sayılarındaki yükselişin önüne geçti. Uzmanlar, megakentteki son durum ve aşı ile ilgili önemli uyarılarda bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2021 18:00 GÜNCELLEME 15.08.2021 18:00 DÜNYA
Aşılama hızı vaka sayılarındaki yükselişi yavaşlattı
Aşılama hızı vaka sayılarındaki yükselişi yavaşlattı

Vaka sayıları uzun zamandır 20 binin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar, son günlerde azalma eğilimi gösteren vakaların aşıların etkisi olduğuna dikkati çekiyor.

İstanbul'da da veriler buna işaret ediyor. Megakentte son iki haftadır aşılamanın artması ile birlikte vaka sayıları stabil seyrediyor.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, vaka sayılarındaki düşüşü TRT Haber'e konuştu.

DAHA STABİL BİR HALE GELDİK

Prof. Dr. Yiyit, "İstanbul için bu haftayı fena geçirmedik yani vaka çıkış hızı olarak daha stabil bir hafta geçirdik. Yatışlar anlamında da giriş çıkış dengesinin oturduğu bir haftaydı yani çok ciddi artışlarımız olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul'da 65 yaş üstü aşılananların oranı yüzde 90'a ulaştı. Toplam 14 milyon 933 bin dozdan fazla aşı yapıldı.

Megakentin mavi kategoriye girmesine de az kaldı.

SİNOVAC AŞISINI YAPTIRANLARA ÜÇÜNCÜ DOZ TAVSİYESİ

Sonbahardan önce aşılamanın hızlanması önemli. Özellikle 2 doz sinovac aşısı olup üçüncü dozu yaptırmayanlar uyarılıyor.

Prof. Dr. Yiyit, "Eğer maksimum aşılama ile biz eylüle girersek birçok tehlikeyi bertaraf etmiş olacağız. 2 doz sinovac olup üçüncüsü vakti gelip olmayanlar. Onlar şu an aşısızlar ama aşısız olduklarının farkında değiller. Mutlaka üçüncü dozlarını olmalılar ki biz onların sonbahar ayında acılarını yaşamayalım" dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    var bir çapanoğlu hayrolsun bakalım..
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi aşı konusunda hep çiçek aşısı kızamık v.b örnek veriliyor. Şimdi bu prof hocamıza soralım hocam kızamık aşısının etkisi geçti üç ay sonra bir daha olacaksın diyor musunuz? Demiyorsaniz neden demiyorsunuz?
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana laf anlatmak zor dostum zor. Sen böyle devam et.
    Cevapla
  • Samses 2 yıl önce Şikayet Et
    Anladık aşı gerekli hatta bende oldum, ve ikinciyi de salı günü olacam, ama aşı vakayı düşürmez ki, sadece virüsün etkisini engeller,
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ben anlamadım, aşının bulaşa etkisi yok, sadece aşı olanın az semptom göstermesi hasta olup yatağa düşmemesi için aşılıyoruz diyorlar. Ama aşılama yüksek olduğunda vaka sayısı azalıyormuş gibi bir algı var. Ne iş? Yani aşılanan insan virüsü kapmıyor ve bulaştırmıyor mu?
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet az da olsa bulaşmayı engelliyor. Hasta olmayınca kimseye de bulaştırmıyorsun.
    Cevapla
  • Aşı Olmuyacam 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne diyo gadanı alıyım. Adam kendini 2 kez aşı olmuş, onlar aşısız diyo. Yavv madem öyle niye gidip golunu ganadını deldiriyo bu adamlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR