Afganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını da değiştiriyor

Taliban'ın Afganistan'ın büyük bölümünü ele geçirmesinin ardından yönetim resmen el değiştirdi. Bir Taliban yetkilisinin açıklamasına göre; ülkenin ismi Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği olarak değiştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2021 06:27 GÜNCELLEME 16.08.2021 06:27 DÜNYA
Afganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını da değiştiriyor
Afganistan'ı ele geçiren Taliban, ülkenin adını da değiştiriyor

Afganistan'da 34 vilayetten 31'inde kontrolü ele geçiren Taliban, başkent Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın kontrolünü sağladığını açıklamıştı.

Bir Taliban yetkilisi yaptığı açıklamada, örgütün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edeceğini açıkladı.

Taliban bile şaştı kaldı! Kimse bunu beklemiyorduTaliban bile şaştı kaldı! Kimse bunu beklemiyordu

TALİBAN GEÇİŞ HÜKÜMETİ TEKLİFİNİ REDDETTİ

Eski Afganistan İçişleri Bakanı Ali Ahmed Celali'nin Taliban liderliğindeki geçiş hükümetine başkanlık edeceği açıklanmıştı. Taliban'dan iki yetkili ise Afganistan'da geçiş hükümeti olmayacağını ve tam bir yetki devrinin beklendiğini öne sürdü.

KABİL'DE 11 BÖLGE TALİBAN KONTROLÜNDE

Taliban sözcüsü, Kabil'deki 11 ilçe merkezini kontrol ettiklerini aktararak, ilçelere "güvenliği sağlamak" için girdiklerini belirtti.

KABİL HAVALİMANI'NDAN UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

NATO yetkilisi basına verdiği demeçte, Kabil Havaalanı'nda tüm ticari uçuşların askıya alındığını ve yalnızca askeri uçaklara izin verildiğini aktardı. Havaalanı, çok sayıda ülke tarafından vatandaşlarını, büyükelçilik çalışanlarını ve diplomatları tahliye etmek amacı ile kullanılıyor.

YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan çok önemli bir özelliği var .Yer yüzünde esaret yaşamamış yalnızca 5 millet var işte bunlardan biri Afganistandır son 30 yıldır olan şöyle veya böyle direniştir teslim olmamışlardır bu çok değerlidir.Önce rusya şimdide amerika ve işbirlikcileri kaybetmiştir.Diğer sömürge dönemi yaşamamış 4 ülke Türkiye. Çin, iran, ve yemen yemede direniş sıcak çatışma devam ediyor, cin ve iran ın durumu malum, Türkiye'yi siz biliyorsunuz Birde böyle bakın istedim hayırlısı diyelim.
    Cevapla
  • 5432 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi hayırlısı ama afganistandaki türk nüfusuyla ilgili 30 türk ülkesinden ses varmı kendi nüfuslarını afganistandan getiriyormu türk konseyini bu konuda eleştiren bir allahın kulu varmı 30 türk ülkesi niye afganistandaki irandaki dünyada hiçbir ülkede olmayan türk nüfuslarına niye sahip çıkmıyor diye düşünen eleştiren varmı medya varmı yok ne var ne yok taliban başka hiçbir etnik ırk nüfus eleştirme yokafgan gençleri türkleri 20 yıldır abd natoya karşı niye savaşmıyor savaşmadı diye eleştiren varmı
    Cevapla
  • abdulbaki 2 yıl önce Şikayet Et
    afganistan diye uydurulan devletin onlarca etnik yerlisi var. bunlar içinde Türklerde dahi birlik yok. peştunlar nüfusça fazla ve neticede bir peştun devleti kurulacak. emirlik adının cumhuriyet yerine tercihi ise diktatörlük olacağının resmidir. emir sözünün içini boşaltacak bu insan müsveddeleri sadece islama zarar verdiler.
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Afkanistan bir islam ülkesi diyildir buna kafanıza sokun
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    laik bir düzen olmayacağı kesin.
    Cevapla
  • Akıncı Imam 2 yıl önce Şikayet Et
    nedir ya?
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    bu mesele anlaşılmadı mı kimlerin üzerinden yapılan isim değişikliği afganistan islam cumhuriyeti yerine hiç farket me diniz mi afganıstan islam emirliği evet birleşik arap emirliklerine bağlı olacak demek bu iki yüzlülüğü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR