Almanya'dan Afganistan itirafı: Yanlış değerlendirdik

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ülkesinin Afganistan'daki durumu yanlış değerlendirdiği itirafında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.08.2021 19:03 GÜNCELLEME 16.08.2021 19:03 DÜNYA
Almanya'dan Afganistan itirafı: Yanlış değerlendirdik
Almanya'dan Afganistan itirafı: Yanlış değerlendirdik

Maas, Afganistan'daki gelişmelere ilişkin Berlin'de yaptığı açıklamada, "Geçiştirilecek bir şey yok, hepimiz, federal hükümet, istihbarat servisleri, uluslararası toplum durumu yanlış değerlendirdik." dedi.

Afganistan hükümetinin bazı üyelerinin Doha'da bulunduğunu belirten Maas, bazılarının ise Taliban ile ülkede iktidar devrini müzakere etmek için kaldığını dile getirdi.

Maas ayrıca, Almanya'nın Afganistan'daki tutumunu Mali'deki diğer misyonlarla karşılaştırmanın yanlış olduğunu kaydetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • tey tey 2 yıl önce Şikayet Et
    Sanki çok inisiyatifleri varmış gibi konuşuyor. Siz bir kere 2. dünya savaşından bu yana amerika işgali altındasınız. O ne derse yapmak zorundasınız. Sizin zaten bir tercih hakkınız yok.
    Cevapla
  • Mehmet57 2 yıl önce Şikayet Et
    Artık devir yeniden İslamı temsil edenlerin devridir hak yükseldikçe batıl iner hak patladık batıl söner
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Dünya'ya / İnsanlığa bir iyliğiniz olsun istiyorsanız ; YALANI bırakın bir, kıpraşmayın iki, konuşmayın üç, UTANIN dört, ÇIKARI bir kenara bırakın beş. (EN AZ 500 SENE) ...
    Cevapla
  • kerim tunç 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke İslam ülkeleri bir araya gelseler.Kendi sorunlarına kendileri çözüm bulsalar.Çünkü ABD halkı müslüman olan memleketleri yaşanmaz hale getiriyor ve oradan çıkarak ne haliniz varsa onu görün diyor.ABD ye bel bağlayan yönetimler akıllarını başlarına almalılar.SUUD,BAE ,Mısır gibi devletlerin yöneticileri.Ha birde Türkiye Cumhuriyeti devletini çökertmeye çalışan ABD destekli örgütler.ABD sizi kullanır kullanır ve kullanım ömrünüz bittiğinde sizi paçavra gibi bırakır.Tıpkı Afganistandaki ABD destekli yöneticileri bıraktığı gibi.Müslüman halklar.ABD ve onun yanında kümelenmiş batı devletlerinin nin umurunda bile değildir.
    Cevapla
  • Paşam benim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadarcıkla yırtamazsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR