Erdoğan, Sudan ve Etiyopya arasında arabuluculuk teklif etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan ve Etiyopya arasındaki Faşaga bölgesi üzerinde yaşanan ihtilafı çözüme kavuşturmak için arabuluculuk önerdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2021 12:32 GÜNCELLEME 19.08.2021 14:30 DÜNYA
Erdoğan, Sudan ve Etiyopya arasında arabuluculuk teklif etti
Erdoğan, Sudan ve Etiyopya arasında arabuluculuk teklif etti

Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Ahmed ile yaptığı görüşmelerde Tigray bölgesindeki gelişmeleri ve son durumu ele aldıklarını ifade etti.

Erdoğan "Afrika'da stratejik konumu ve önemi haiz Etiyopya'nın barışı, huzuru ve bütünlüğü bizim için önemlidir Mevcut sorunların itidal çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını, bölgedeki huzur ve istikrar ortamının korunmasına büyük önem atfediyoruz" şeklinde konuştu.

Görüşmede Sudan ve Etiyopya arasında Faşaga bölgesinde yaşanan gerginliğin de konuşulduğunu söyleyen Erdoğan "Bu meseleyi geçtiğimiz hafta Ankara'da misafir ettiğim Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Sayın Burhan ile de görüşmüştük. İhtilafın iki ülke arasında diyalog ve iyi komşuluk ilişkisi çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını gönülden temenni ettiğimi ifade ettim. Bu konuda Türkiye olarak arabuluculuk dahil sorunun dostane çözümü için her türlü katkıyı vermeye hazırız" dedi.

YORUMLAR 5
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın gözü orada, gelip yerleşmeden akıllanırlar umarım
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Reis, sen bu işi kolay çözersin. Sen el atmazsan batılılar bu ateşe benzin dökerler
    Cevapla
  • Delinin biri 2 yıl önce Şikayet Et
    abilik böyle bir şey işte
    Cevapla
  • Ozcan- 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi sorunlara ara bulucu olmaliyiz somurgecilere kalsa musluman ulkelerin birbirlerini kirdirip ne kadar silah satariz onun hesabindalar
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın,adam mazlumların umudu oluyorsun. Her daim yanındayız REİS.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR