Japonya’da koronavirüs: 8 eyalet daha OHAL kapsamına alındı

Japonya’da koronavirüsle mücadele kapsamında 13 eyalette süren olağanüstü hal kapsamına 8 eyalet daha eklendi. Yeni kararla OHAL 21 eyalette 12 Eylül'e kadar uygulanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2021 17:35 GÜNCELLEME 25.08.2021 17:35 DÜNYA
Japonya’da koronavirüs: 8 eyalet daha OHAL kapsamına alındı
Japonya’da koronavirüs: 8 eyalet daha OHAL kapsamına alındı

Koronavirüs Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, düzenlediği basın toplantısında, OHAL'in kapsam ve süresine dair kararı hükümete bağlı COVID-19 Danışman Heyetinin tavsiyesi sonrası aldıklarını söyledi.

Nişimura, vaka sayılarında düşüş eğilimi görülmeyen ve sağlık altyapısının zorlandığı 8 eyaletin daha OHAL kapsamına alındığını söyledi.

OHAL UYGULANAN EYALET SAYILARI ARTTI

Karara göre, 27 Ağustos'tan itibaren farklı bölgelerdeki Hokkaido, Miyagi, Gifu, Aiçi, Mie, Şiga, Okayama ve Hiroşima eyaletlerinde OHAL yürürlüğe girecek.

Halihazırda başkent Tokyo dahil 13 eyalette OHAL uygulanırken, yeni karar sonrası ülke genelinde OHAL uygulanan eyalet sayısı 21'e çıktı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Mankafalar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ederim bir Avustralya ve Japonya kadar pinpirikli, kendi golgesinden korkan ulkeler gormedim. Kapatsan ne olacak? Ne degisecek? Bu zamana kadar kapattin da ne oldu? Bu gerzekler yuzunden herkes korkuyor olmayan seyler icin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR