Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Devralmaya hazırız

Taliban'dan yapılan son dakika açıklamasında; "Teknik ekibimiz havaalanını devralmaya hazır. Taliban ve ABD, hızlı bir devir teslimi hedefliyor. Havaalanının tam kontrolünü sağlamak için Amerikalıların tamamen çıkışını bekliyoruz" denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.08.2021 06:46 GÜNCELLEME 30.08.2021 09:46 DÜNYA
Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Devralmaya hazırız
Taliban'dan Kabil Havalimanı açıklaması: Devralmaya hazırız

ABD dışında tüm ülkeler tahliyelerini bitirirken, Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'dan, başkent Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı için önemli bir açıklama geldi.

Reuters'a konuşan Taliban yetkilisi, Taliban'ın teknik uzmanlardan oluşan yüksek nitelikli mühendis ekibinin havaalanını devralmaya hazır olduğunu belirterek, "Taliban ve ABD, hızlı bir devir teslimi hedefliyor. Havalimanının tam kontrolü sağlamak için Amerikalıların tamamen çıkışını bekliyoruz" dedi.

ABD YENİ BİR SALDIRI BEKLİYOR

ABD Başkanı Joe Biden da geçtiğimiz saatlerde yaptığı son dakika açıklamada, Afganistan'da önümüzdeki 24 ila 36 saat içerisinde yeni bir saldırı daha olması ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti.

Biden, Afganistan'da yeni bir bombalı saldırı için saat verdi Biden, Afganistan'da yeni bir bombalı saldırı için saat verdi

Kabil'de patlamalar peş peşe! 13'ü ABD askeri 170 ölü varKabil'de patlamalar peş peşe! 13'ü ABD askeri 170 ölü var

Geçtiğimiz günlerde havalimanına yapılan saldırıda 13'ü ABD askeri toplam 170 kişi hayatını kaybetmişti. DEAŞ'ın Afganistan'daki yapılanması DEAŞ-K'nin üslendiği intihar saldırılarında 300'e yakın kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • Yakub 2 yıl önce Şikayet Et
    Okumuşlar Afganistan ‘a dönmeli. Okumuşlar Afganistan da kalmalı. Amerika İsrail İngiltere Fransa ajanları geceleyin imha edilmeli. Yoksa Taliban Afganistan da başarılı olamaz diye düşünüyorum. Tahribat enkaz altında kalabilir. Türkiye Pakistan Azerbaycan yardımı şart.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    20 Yıl Abd tarafından sömürülen bir ülke enkaza çevrildi. Abd' nin çekilmesi iyi de yerine Deaş denen aparatını bıraktı. Afganistan'ın bir an önce barış ve huzura kavuşmasını dileriz. Ama terör örgütleri ile nasıl olur? Allah yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla.
    Cevapla
  • asd 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan bi yol olmaz demedi demeyin
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Noldu tiplerini mi beğenmedin? Caps kültürüyle beslenmiş birinden de başka bir şey beklenmezdi zaten.
    Cevapla
  • Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi Şeriattan saptırmasın ve adaletli bir şekilde ülkenizi yönetmeyi nasip etsin. Şeriatınız tüm islam alemine örnek olsun
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu işin sonu karanlık kaos kabile bir yönetim ıspattan yoksun olaylar gerileyen yerinde sayan bir ülke kaçacak delik arayan fakir ac çoluk çocuk ve insanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR