Son dakika: ABD'den dikkat çeken Aganistan açıklaması! Taliban, Türkiye'ye teklif yapmıştı

Son dakika haberi: Pentagon Sözcüsü John Kirby, Afganistan'daki yaşanan son gelişmelerinden arından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2021 19:24 GÜNCELLEME 30.08.2021 20:31 DÜNYA
Son dakika: ABD'den dikkat çeken Aganistan açıklaması! Taliban, Türkiye'ye teklif yapmıştı
Son dakika: ABD'den dikkat çeken Aganistan açıklaması! Taliban, Türkiye'ye teklif yapmıştı

Yaptığı açıklamada Kabil Havalimanı ile ilgili de konulan John Kirby, "Havalimanı işlevsel kalacak bu süreçte. Ondan sonra biz gittikten sonra ne olacak derseniz uluslararası kamuoyunda birkaç ülke var belki de burada bir anlaşma yapabilecek havalimanını sivil uçuşlara açık tutmak için. ABD ordusu orada görev almayacak. Biz çekildikten sonra bir sorumluluğumuz olmayacak." ifadelerini kullandı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Sahadaki komutanlar Taliban ile iletişim halinde. Komutanlarımız Taliban'la çatışmaları önlemek için konuşmaya devam ediyorlar. Havalimanındaki saldırıyla ilgili soruşturma devam edecek. 

Terör saldırısını durdurmak için operasyon yaptık. Tehditleri elimizdeki imkanları kullanarak dolabildiğince yakından izledik, olabilecek en iyi eylemi yaptık.

"BİTMEYECEK TEK ŞEY..."

Başkan çok net ifade etti. Bizim görevimiz bitiyor. Çok yakında bitecek ama bitmeyecek olan şey şu; buradaki ABD halkını korumayı sürdüreceğiz. Elimizdeki kapasiteyi kullanmayı sürdüreceğiz. 

Taliban ile irtibat halindeyiz. Herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın diye. Amacımız bu çekilmeyi bitirmek ve tahliye operasyonlarını gerçekleştirmek. Süreçle ilgili bilgi vermeyeceğim. Çok net şekilde gördük ciddi bir tehdit söz konusu. Sahadaki kumandanlarımız iyi koordine edilmiş bir metot geliştirdiler.

DİKKAT ÇEKEN 'HAVALİMANI' AÇIKLAMASI

Havalimanı işlevsel kalacak bu süreçte. Ondan sonra biz gittikten sonra ne olacak derseniz uluslararası kamuoyunda birkaç ülke var belki de burada bir anlaşma yapabilecek havalimanını sivil uçuşlara açık tutmak için. ABD ordusu orada görev almayacak. Biz çekildikten sonra bir sorumluluğumuz olmayacak.

BAŞKAN ERDOĞAN, TALİBAN'IN TEKLİFİNİ DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında bize teklifleri var. ‘Güvenliği biz sağlayalım ama işletmeyi siz yapın’ diyor. Bizim bu konuda henüz verilmiş bir kararımız yok” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Arda 2 yıl önce Şikayet Et
    Farklı farklı yerlerde hep aynı haber ve hep aynı tekrar haber bulamayıp .tekrarmi yapıyorsunuz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    kalleş abd…
    Cevapla
  • Cengaver 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd bu işler hepsi senin eserin Dünyada ne kadar terör örgütü varsa hepsini sen kurdun artık inandırıcı ığın bitti
    Cevapla
  • Rafuk 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD şeytan tam kendisi Türkiye grimi yapanda ABD o okasam cankeri Rusya'da yeni haritasıyla bekliyordu
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ;" Allah BİR" dese artık Ona inanamayacağımız safhaya geldik artık.... veee Herkim ki ABD ile el sıkışsaaa " PARMAKLARINI SAYSIN" tam mı degil mi diye??Yıllardır "PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR" deyip başta İncirlik'den dahil ülkemin altını oyan bir devlet değil mi ABD??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR