Taliban çok sayıda NATO ülkesini geçti! Dikkat çeken Türkiye detayı

ABD'nin çekilmesi ve Afgan ordusunun dağılması ile Taliban hatırı sayılır büyüklükte bir askeri gücün sahibi oldu. Yayımlanan son rapora göre Taliban, bazı NATO üyesi ülkeleri bile geride bıraktı. İşte o listeye göre Türkiye'nin sırası.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2021 16:45 GÜNCELLEME 02.09.2021 09:05 DÜNYA
Taliban çok sayıda NATO ülkesini geçti! Dikkat çeken Türkiye detayı
Taliban çok sayıda NATO ülkesini geçti! Dikkat çeken Türkiye detayı

ABD'nin son askerini de Afganistan'dan çekmesi ile ülkede 20 yıllık işgal resmen sona erdi.

Başkent Kabil'in de aralarında olduğu pek çok bölgede gücü elinde bulunduran Taliban, artık hükümet kurmak için geri sayıma geçmiş durumda.

Ancak Taliban sadece iktidarı değil, ABD ve Afgan güçlerin çekilmesi ile son teknoloji ABD yapımı silahlarının da sahibi oldu.

TALİBAN BAZI NATO ÜLKELERİNİ GEÇTİ

Bu silahlardan en dikkat çekeni ise, son teknoloji hava araçları. Zira yayımlanan son rapora göre, Taliban'ın elinde Black Hawks (Kara Şahin) ve A-29 saldırı uçakları dahil 48 uçak var.

Hürriyet'in iddiasına göre; Taliban bu sayede bazı NATO üyesi ülkelerden daha büyük bir hava kuvvetine sahip oldu.

Aynı habere göre, Taliban, Arnavutluk, Bosna, Estonya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Slovenya dahil olmak üzere NATO üye ülkelerinin üçte birinden daha fazla hava aracına sahip.

Başka bir deyişle 20 yıl sonra yeniden iktidarı ele geçiren Taliban, 30 NATO üyesinin 10'undan daha fazla askeri hava aracına sahip konumda.

TÜRKİYE İLK ÜÇTE

NATO üyeleri arasında en çok hava aracına sahip olan ülke 13 bin 233 ile ABD olurken, ABD'yi, 2056 parça ile Türkiye, 1057 parça ile Fransa izledi.

KAYNAK : Hürriyet
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • süleyman şah 2 yıl önce Şikayet Et
    abd,bilerek,planlayarak,taliban ile kendi menfaatleri doğrultusunda anlaşarak çekildi,taliban abd'ye ne sözü verdi? bu bilinmiyor ama kısa süre sonra taliban hükümetinin izlediği siyasi ve ekonomik yol bize bunun cevabını verecektir...
    Cevapla
  • hunkartensi 2 yıl önce Şikayet Et
    bir halk kendi ülkesine sahip çıkmıyorsa o halk o ülkenin sahibi değildir benim ülkem savaşa girecek ben ölmemek için terk edeceğim Allah yazdıysa bozsun böyle bir şeyin imkanı yok öleceksem ülkemde ölürüm
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’nın beslemeleri kaçıyor işte. Asker olan ülkesinden bir fare gibi kaçacak delik aramaz kimse kusura bakmasın
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    istikbal göklerdedir sözü bir yıldız gibi parlıyor 100 öncesinin öngörüsü ve onu yeni yeni uygulamaya başladığımız bir zaman
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin savas ucaklari cok az 250 F16 ile olacak is degil savas ucaklari sart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR