Rus öğrenci, Putin'in tarih bilgisini düzeltti: O savaş 7 yıl değil 21 yıl sürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, okulların açılış gününde Vladivostok'ta önceki gün bir grup öğrenciyle bir araya gelirken, 1 Eylül Bilgi Günü'ndeki buluşmada Rus öğrenci, Putin'in verdiği tarih bilgisini düzeltti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2021 16:13 GÜNCELLEME 03.09.2021 16:31 DÜNYA
Rus öğrenci, Putin'in tarih bilgisini düzeltti: O savaş 7 yıl değil 21 yıl sürdü
Rus öğrenci, Putin'in tarih bilgisini düzeltti: O savaş 7 yıl değil 21 yıl sürdü

Rusya'da olimpiyat tabir edilen, okul yarışmalarında ödül kazanan en parlak öğrencilerin katıldığı buluşmada Nikanor Tolstıh adlı öğrencinin (fotoğrafta) sorusunu cevaplayan Putin, I. Petro'nun İsveç'le Yedi Yıl Savaşları sırasında savaştığını söyledi.

Ancak Putin konuşmasını bitirince öğrenci, "I. Petro'nun İsveç'le yaptığı savaşın Kuzey Savaşı olduğunu ve 7 değil 21 yıl sürdüğünü" söyledi.

Hatasını fark eden Putin, hiç tereddüt etmeden öğrenciye düzeltme için teşekkür etti.

ÜLKEDE TARTIŞMA BAŞLADI

Yaşanan olay medyada ve sosyal ağlarda geniş yankı yarattı.

Kimileri 17 yaşındaki öğrencinin tarih bilgisini övdü, kimisi Putin'i hatası için eleştirdi, kimisi Putin'in hiç gocunmadan hatasını kabul edip öğrenciyi takdir etmesinden memnun oldu, kimisi "Ne olursa olsun Başkan'ın hatası düzeltilmez" diye tepki verdi.

Medyada yankılar devam ederken, buluşmanın gerçekleştiği okulun müdiresi Yuliya Ryabtseva ise, etkinlikten sonra öğrencinin davranışını eleştiren açıklamalarda bulundu.

Nikanor'un öğretmeni Yelena Grosnıh ise, çekingen davranmadığı ve bilgili olduğu için öğrencisini takdir ettiğini söyledi.

Putin'in Sözcüsü Dmitri Peskov ise, okul müdürünün öğrenciyi eleştiren yorumuna kesinlikle katılmadığını belirterek, Nikanor Tolstıh'ın yeteneğini ve bilgisini övdü.

Böylece "devlet başkanını zor durumda düşüren" öğrenci, bilgisi, birikimi ve medeni cesareti ile takdir edilerek konu tatlıya bağlandı.

KAYNAK : TürkRus
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • EbuSaid 2 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu na yapsalardi bı duzeltmeyi, hangi savaş? diye sorardi. Sonra da hayır ben 7 demedim diye inkar edersi herhalde.
    Cevapla
  • ErdalT 2 yıl önce Şikayet Et
    Putin sağlam adam hatayı hatasını affetmez söyler Devlet adamı böyle olacak işte
    Cevapla
  • aha 2 yıl önce Şikayet Et
    hatasız kul olmaz hatamla sev beni.
    Cevapla
  • xray 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanız hatasız kul olmaz?
    Cevapla
  • Ufuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenciye birşeyyaparsa dünyaya rezil olur.artık dünyada eski dünya değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR