Taliban'dan Türkiye ve Rusya dahil 7 ülkeye dikkat çeken davet

ABD'nin çekilmesinin ardından Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın yeni hükümetin tanıtımı seremonisine Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı davet ettiği belirtildi. Taliban, Merkel'e de sürpriz bir davet sundu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.09.2021 16:14 GÜNCELLEME 06.09.2021 16:19 DÜNYA
Taliban'dan Türkiye ve Rusya dahil 7 ülkeye dikkat çeken davet
Taliban'dan Türkiye ve Rusya dahil 7 ülkeye dikkat çeken davet

Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera, bugün Taliban'ın Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı hükümetin tanıtım seremonisine davet ettiğini aktardı.

İsmini açıklamayan bir Taliban yetkilisi, "Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'a, yeni Afgan hükümetinin tanıtım seremonisine katılmaları için davet gönderdik" dedi.

Alman Bild gazetesine konuşan Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Almanya ile güçlü ve resmi diplomatik ilişkiler istediklerini belirterek, Başbakan Angela Merkel'i Afganistan'a davet etti.

TALİBAN: TÜRKİYE VE RUSYA İLE KABİL'DE GÖRÜŞTÜK

Öte yandan Katar'da bulunan Taliban Uluslararası Medya Ofis Sözcüsü Suhail Shaheen'in sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya'nın katıldığı bir toplantı düzenlendiğini belirtti.

Shaheen, toplantıda Kabil Havalimanı'nın yanı sıra Afganistan'ın mevcut durumunun görüşüldüğünü ifade etti.

Sözcü Shaheen, dün yapılan toplantıda taraflar arasında Kabil Havalimanı konusunun yanı sıra, ikili ilişkilerin ve karşılıklı iş birliğinin tartışıldığını belirtti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • A. Gönültaş 2 yıl önce Şikayet Et
    para lazım para. masum insanların kafasına kurşun sıkmak kadar kolay değil devlet yönetmek.
    Cevapla
  • Put kıran 2 yıl önce Şikayet Et
    Taliban mazlumların kafasına sıkmaz
    Cevapla
  • Haci vat 2 yıl önce Şikayet Et
    ulan oryantal star oldunuz abd düşmanı olacaksınız diye kucağa oturmadığınız katil bırakmadınız. Türkiyenin işi olmaması lazım bunların içinde. Ne farkı var ötekilerin de abd den
    Cevapla
  • KARABATAK 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan bizi asla bırakmaz. Bizde onları bırakmamalıyız. Orada çok iş var. Türk iş insanı, işçi, tekniker, mühendis. eğitmen vs. vs.
    Cevapla
  • Hakkı An 2 yıl önce Şikayet Et
    Aman Mericanlar süreci MANİPÜLE etmesin. Çin bu konuda ülke içinde DOĞRU olmayan; MANİPÜLASYON içeren haberleri resmen FİLTRELİYOR. Bizim de aynı şeye ihtiyacımız var. Çünkü MERİCANLAR bir taraftan Taliban ile görüşürken diğer taraftan Afganistan dan çıkmadığını teyid eden bilgileri kendi kamu oyuna sızdırdı. ve açıklaması da ilginç "AFGANİSTAN DAN ÇIKTIK ama TERÖRLE savaşımız bitmedi"... AB ordusu; teröre karşı birlikte hareket vb. adlar altında oluşumlar ile yeniden saldırı yapmaya hazırlanıyor...
    Cevapla
  • Erpinar 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kardeşlerimizle sevinçlerinde birlikte olmalıyız. İnşaallah onlara önderlik de yaparız. Rabbimiz bizleri müttakilere imam eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR