Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikatta öldü

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev'in bir tatbikat esnasında hayatını kaybettiği bildirildi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin bilgilendirildiği belirtilerek, Rus liderin taziye mesajı iletildi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2021 13:15 GÜNCELLEME 10.09.2021 13:08 DÜNYA
Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikatta öldü
Rusya Acil Durumlar Bakanı tatbikatta öldü

Rusya Acil Durumlar Bakanı Yevgeny Zinichev'in bir tatbikat esnasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, "Zinichev, görev başında iken Norilsk kentinde Arktik bölgesinin acil durumlardan korunmasını amaçlayan kurumlar arasındaki tatbikat esnasında, bir kişinin hayatını kurtarmaya çalışırken yaşamını yitirdi" ifadesi kullanıldı.

18 Ağustos 1966'da doğan Zinichev, Rusya'nın güvenlik kurumlarında çeşitli görevlerde çalıştı. Yevgeny Zinichev, 2018'den beri Acil Durumlar Bakanı olarak görev yapıyordu.

BAŞKASININ HAYATINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN ÖLDÜ

Sputnik ve Russia Today'in (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, 55 yaşındaki Zinichev'in bir başkasını kurtarırken trajik biçimde ölmesiyle ilgili ayrıntıları anlattı. 

Telegram kanalından açıklama yapan Simonyan, "Zinichev ve bir operatör kıyının kenarında duruyor. Operatör kayıp suya düşüyor. Yanlarında başkaları da bulunuyor. Ancak kimse daha neler olup bittiğini anlamadan Zinichev adamın arkasından suya atlıyor ve bir kayaya çarpıyor. Onu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybediyor. Huzur içinde yat" ifadelerini kullandı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in trajik olay hakkında bilgilendirildiğini doğruladı.

Peskov konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Başkan Putin, Yevgeny Zinichev'in trajik ölümü nedeniyle derin taziyelerini sunuyor. Uzun yıllar birlikte çalıştılar. Bu büyük bir kayıp. Başkan, bakanın ailesine ve arkadaşlarına taziye mesajı gönderdi."

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın Kriz Durumlarını İdare Ulusal Merkezi'nin Moskova'daki binasında Zinichev için veda töreni düzenlendi.

Törene Zinichev'in ailesi dışında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Mihail Mişustin, başbakan yardımcıları Andrey Belousov, Aleksandr Novak; İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ve başka isimler katıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Vah vah çok üzüldük...
    Cevapla
  • zemre 2 yıl önce Şikayet Et
    o kadar adamın içinde bakan mı atlamış suya.
    Cevapla
  • İsminiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki Putin acil durum bakanının ölümünü neden istesin, görevden alması yeterli.
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kaya mı çarptı Potin mi ?........
    Cevapla
  • şamil kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    putin istedimi sebepsiz ölü verirler Aleksandr Litvinenko zehirlendikten sonra hastanede ölmesi gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR