Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın Kırım açıklaması bizi üzdü

Rusya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi Zirvesi arifesinde Kırım'ın ilhakı ile ilgili BM Genel Kurulu'ndan yaptığı açıklamadan dolayı üzüntü duyduklarını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2021 13:40 GÜNCELLEME 22.09.2021 15:11 DÜNYA
Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın Kırım açıklaması bizi üzdü
Rusya'dan açıklama: Erdoğan'ın Kırım açıklaması bizi üzdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'ndaki konuşmasında, Rusya tarafından ilhak edilen Kırım mevzusuna değinmiş ve "İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz. Kırım Tatarlarının haklarını korumak için daha fazla çaba göstermemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Bugün Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, Erdoğan'ın Soçi Zirvesi arifesinde Kırım'ın ilhakı ile ilgili BM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamadan dolayı üzüntü duydukları belirtildi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Kendimizi bu açıklamaların muhatabı olarak görüyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Rusya Federasyonu ziyaretinin hazırlıkları sırasında bu tür açıklamalar yapmasından doğal olarak üzüntü duyuyoruz" dedi.

"Bununla beraber biz, ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi ve çok acil sonlandırılması gereken bölgesel sorunların çözümü konularında yaptığımız işbirliğine odaklanmayı tercih ederiz" diye sözlerine devam eden Peskov, Türkiye'nin, Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak tanımama yönündeki pozisyonunun kendileri için yeni bir bilgi olmadığını kaydederek, "Biz bu pozisyona kesinlikle katılmıyoruz ve bu konuda Türkiye tarafı ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Zelenskiy’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kırım teşekkürüZelenskiy’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kırım teşekkürü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise, ABD'deki görüşmeleri sırasında Erdoğan'a Kırım'ın ilhakı ile ilgili sözleri için teşekkür etti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • ukk 2 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz bir çıkış olmuş. kırım konusu kapandı. donetski kurtardığına sevinsin ukrayna. Kırım konusunda ılımlı olunmalı ki ruslar tatar denilen kıpçak türkmenlerine zulmetmesin.
    Cevapla
  • Yörük 2 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar kadar sinsi ve nankör bir millet daha yok.
    Cevapla
  • Fig Vam 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibiler
    Cevapla
  • Kızılelma 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen Kırımı İşgal edeceksin Türkyede buna seyirci kalacak öylemi.Safmı belledin bizi putin efendi.Kırımı işgal etmeniz çok büyük bir hatadır ve bu hatanızdan dönene kadarda size bu hatırlatma yapılacaktır.Oldu bittiye gelecek iş değildir.
    Cevapla
  • Wanted 2 yıl önce Şikayet Et
    ulaan moskof turkiye olmasa turk cumhuriyetlerini 1 ayda isgal edersin fazla zirlamayin toprak hirhizlari isgalcisiniz iste
    Cevapla
  • Levrock 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin mantigi su sekil. Bizim Krim sizin Kuzey Kibris, ayni mevzu diye düsünüyorlar ama asla öyle degil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR