Bloomberg: Türkiye, Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Suriye'ye takviye birlik gönderdi

Amerikan medya devi Bloomberg, Türkiye'nin, Rusya ve Esed'in İdlib'e olası müdahalesi öncesi bir çatışmayı engellemek için daha fazla birlik gönderdiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2021 16:38 GÜNCELLEME 22.09.2021 16:48 DÜNYA
Bloomberg: Türkiye, Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Suriye'ye takviye birlik gönderdi
Bloomberg: Türkiye, Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi Suriye'ye takviye birlik gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 29 Eylül'de Soçi'de bir araya gelmesi bekleniyor.

Görüşmenin, İdlib'te artan tansiyon sonrası gerçekleşecek olması dikkat çekiyor.

Bilindiği üzere Putin, geçtiğimiz hafta Beşşar Esed'i Moskova'da ağırladı. Bu görüşme sonrası Rus liderin "yabancı silahlı güçler" diyerek, isim vermeden Türkiye'nin Suriye'deki varlığını hedef alması görüşmeyi daha da önemli bir hale getirdi.

Esed'i Kremlin'de ağırlayan Putin'den dikkat çeken sözler! Türkiye'ye ne demek istiyor?Esed'i Kremlin'de ağırlayan Putin'den dikkat çeken sözler! Türkiye'ye ne demek istiyor?

Putin'in Türkiye iması gündeme bomba gibi düştü! Rusya ateşkesi bozmaya mı hazırlanıyor?Putin'in Türkiye iması gündeme bomba gibi düştü! Rusya ateşkesi bozmaya mı hazırlanıyor?

Erdoğan'la görüşmesi öncesi Putin'den PKK'ya özerklik mesajıErdoğan'la görüşmesi öncesi Putin'den PKK'ya özerklik mesajı

Askeri uzmanlar, Rusya ve Esed'in İdlib'e saldırıya hazırlandığını iddia ediyor ve 5 Mart 2020'de imzalanan ateşkesin bozulabileceğini belirtiyor.

Türkiye ise, zaten var olan mülteci yükünün daha da artmasından ve olası katliamlardan endişe ediyor.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak, artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkanımız ne de tahammülümüz vardır" dedi.

"DAHA FAZLA BİRLİK GÖNDERİLDİ" İDDİASI

Amerikan medya devi Bloomberg'e konuşan ve adının gizli kalmasını isteyen Türk yetkili; Türkiye'nin, Soçi'deki Erdoğan-Putin zirvesi öncesi daha fazla birliği kuzeybatı Suriye'ye gönderdiğini söyledi.

Bloomberg'e göre bu hamleyle Ankara; Suriye savaşının son cephe hatlarından birine yönelik herhangi saldırıyı engellemeye devam etme kararlılığının sinyalini verdi.

Türk yetkili, takviye birliklerin Suriye kara kuvvetlerinin İdlib'deki herhangi bir ilerleme girişimini caydırmaya ve Türkiye sınırına giden yolları kontrol etmeye yardımcı olacağını kaydetti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Veysel...... 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın Şubat ta yaptığı saldırıyı bir daha tekrarlayabilecek cesareti yok neden bu sefer iki ülke ( Türkiye - Rusya ) arasında çok büyük bir savaş çıkar , o yüzden bunu göze alamazlar şayet olursa ; Başta Avrupa'daki sınır komşuları cesaretlenir ve özellikle Gürcistan ve Ukrayna , gaspedilmis topraklarını geri almak için bu savaştan cesaret alır ve savaş açabilirler , zaten Azerbaycan dağlık Karabağ ı saymıyorum bile Baş kaldırırsan saygı duyarlar amaaaaa başını eğersen o başı keserler
    Cevapla
  • BizSizOnlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Haleeeeeep
    Cevapla
  • Yılmaz Trb 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin sürüyede ne işi var sürüyede ne arıyor Yok beğendim çağirmişlar bende yuttum Yer yüzünde tarih boyunça Hıristiyan haçlılar çok yerlere zülüm sokmuşlardir
    Cevapla
  • ???..... 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin putin Turkiye S400 alirken Sayin Erdogana sizunun eri dik durusundan hicbirsey kaybetmedigini soyleyerek sayin Erdogani ovuyor ama sayin putin buna karsilik kendisi ne kadar Turkiyeye ovdugu Erdogana karsi durust ve sozunun eri????? .....
    Cevapla
  • sakaryali orhan 2 yıl önce Şikayet Et
    birlikten onemli hava savunmasi siha ve f 16 lar mutlaka oraya gitmeli hisar hava savunma ve s400 sistem kurulmali 33 sehit verdigimiz gibi insallah gene hava savunmasiz yakalanmayiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR