Biden, Hindistan Başbakanı Mondi'yi Beyaz Saray'da ağırladı

ABD Başkanı Joe Biden ile Hindistan Başbakanı Narenda Modi, Beyaz Saray'da görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 24.09.2021 21:30 GÜNCELLEME 24.09.2021 21:30 DÜNYA
Biden, Hindistan Başbakanı Mondi'yi Beyaz Saray'da ağırladı
Biden, Hindistan Başbakanı Mondi'yi Beyaz Saray'da ağırladı

Biden, Hint-Pasifik bölgesinde "Çin'i dengelemeye" yönelik bir oluşum olarak değerlendirilen ve Quad olarak bilinen Avusturalya, Japonya ve Hindistan ittifakı liderler zirvesi öncesinde Modi ile bir araya geldi.

Biden görüşme öncesinde basına yaptığı kısa açıklamada, ABD ile Hindistan arasındaki ilişkileri güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Joe Biden, "ABD-Hindistan ilişkilerinin birçok küresel sorunu çözmeye yardımcı olacağını düşünüyorum. Aslında ta 2006'da '2020'lerde Hindistan ve ABD'nin dünyada birbirine en yakın iki ulus olacağını' söyleyerek bu umudu haber vermiştim." dedi.

Modi de ABD-Hindistan ittifakına vurgu yaparak, bunun özellikle teknoloji ve ticaret alanında iki ülkenin menfaati açısından son derece önemli olduğunu dile getirdi.

 BİDEN'IN SOYADI VE KÖKENİ GÜNDEME GELDİ

Soyadının Hindistan'da yaygın bir soyadı olduğuna ilişkin espriler yapan Biden, sömürge döneminde Doğu Hindistan Çay Şirketinde görevli Kaptan George Biden adında bir subayın Hindistan'da evlendiğine dair bilgiler olduğunu ancak bu kişi ile akrabalıklarını kabul etmediklerini söyledi.

Modi ise Biden soyadının kökenini araştırdığını ve bu konuda bazı belgeleri beraberinde getirdiğini belirtti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Mars 2 yıl önce Şikayet Et
    Celladına aşık ülkeler malesef
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR