Taliban Tacikistan'ı Afganistan'ın iç işlerine müdahale etmekle suçladı

Afganistan'da geçici Taliban hükümetinin "Başbakan Yardımcısı Vekili" Abdulgani Birader, Tacikistan'ı Afganistan'ın iç işlerine müdahale etmekle suçladı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2021 21:28 GÜNCELLEME 26.09.2021 21:28 DÜNYA
Taliban Tacikistan'ı Afganistan'ın iç işlerine müdahale etmekle suçladı
Taliban Tacikistan'ı Afganistan'ın iç işlerine müdahale etmekle suçladı

ANI News'in haberine göre, Al Jazeera televizyonuna konuşan Birader, "Tacikistan iç işlerimize karışıyor. Her eylemin bir karşılığı olur." dedi.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda, güvelik tehditleri nedeniyle "binlerce savaşçıyı Tacikistan sınırındaki Takhar'a sevk ettiklerini" belirtmişti.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman da 17 Eylül'de başkent Duşanbe'de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) toplantısında yaptığı konuşmada, "Tehditlerin sorumluluk bölgemize sızma olasılığını önlemek için Afganistan çevresinde güvenlik koridoru oluşturmaya çağırıyorum." ifadesini kullanmıştı.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Erdoğan Kılınç 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet... Sıra yavaş yavaş Orta Asya'yı karıştırmaya geldi. Orta Doğu yeteri kadar karıştı... Türkiye'nin acil Orta Asya Türk Ülkelerinin güvenliği için strateji geliştirip güvenlik müdehale adımları atması şart.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk ile Irak ve Suriye de hakimiyet kuran müslüman kanı döken kâfirler belli oldu ki taliban ile Orta Asya'da aynı oyunu oynayacak Tacikistan Özbekistan artık nereye gücü yeterse Truva atı gibi kullanacak gibi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR