Afganistan ile Tacikistan arasındaki gerilim Rusya'yı endişelendirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Aleksey Zaytsev, Afganistan ve Tacikistan arasındaki gerginliği endişeyle izlediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2021 18:01 GÜNCELLEME 30.09.2021 18:01 DÜNYA
Afganistan ile Tacikistan arasındaki gerilim Rusya'yı endişelendirdi
Afganistan ile Tacikistan arasındaki gerilim Rusya'yı endişelendirdi

Zaytsev, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Afganistan-Tacikistan sınırındaki duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her iki ülkeden gelen sert açıklamalar çerçevesinde Tacikistan ve Afganistan arasındaki ilişkilerde artan gerilimi endişeyle izlediklerini belirten Zaytsev, "Her iki ülkenin ortak sınırlarına, tarafların silahlı kuvvetlerinin çekildiğine dair bilgiler ortaya çıktı. Taliban hareketine göre, sadece Afganistan’ın sınırındaki Tahar vilayetinde on binlerce özel kuvvet yerleştirildi." dedi.

Rusya'nın, Tacikistan ve Afganistan'a çağrıda bulunduğunu söyleyen Zaytsev, "Moskova, Duşanbe ve Kabil'i mevcut durumu çözmek için karşılıklı olarak kabul edilebilir seçenekler aramaya çağırıyor." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • Bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd onca silah ve muhimmati bu nedenle biraki talibana ic savas ve orta asya devletleri aasinda catisma olsun diye. Turkmenistan bos yre TB2 almadi rusyanin izniyle. Akinda ozbekistan kirgizstan ve kažakistn da alacak
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR