Beşşar Esed ile Kral Abdullah arasında sürpriz görüşme

Yıllardır iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'de, özellikle de İdlib kentinde son dönemde tansiyon giderek artarken Ürdün Kralı Abdullah, 10 yıl sonra ilk defa Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile telefonda görüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2021 20:13 GÜNCELLEME 06.10.2021 11:54 DÜNYA
Beşşar Esed ile Kral Abdullah arasında sürpriz görüşme
Beşşar Esed ile Kral Abdullah arasında sürpriz görüşme

Yıllardır iç savaşın hüküm sürdüğü Suriye'de, özellikle de İdlib kentinde son dönemde tansiyon giderek artıyor. Tüm gözler yeniden bu bölgeye çevrilmişken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

10 YIL SONRA BİR İLK

Sınır kapılarının açılması ve bakanlar düzeyinde görüşmelerin ardından Ürdün Kralı II. Abdullah ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed önceki gün telefonda görüştü. Bu görüşme, Mart 2011'de savaşın başlamasından bu yana geçen dönem için bir ilk oldu.

BÖLGEDEKİ DİĞER LİDERLERLE DE GÖRÜŞTÜ

Ürdün yönetimi tarafından hazırlandığı iddia edilen ve şu an müzakere edildiği iddia edilen belgede, "Rusya'nın meşru çıkarları tanınarak Suriye'de tüm yabancı güçlerin çekilmesinin", "Birleşmiş Milletler'in (BM) 2254 sayılı kararı çerçevesinde bir siyasi çözümün" ve "Suriye yönetimiyle ilişkilerde kademeli değişim" öngörüldüğü aktarıldı. Ürdün Kralı Abdullah'ın, bu planı ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Arap ülkelerinin liderleriyle de görüştüğü öne sürüldü.

YORUMLAR 1
  • Busezon 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ikiside köpek al birini vur ötekine
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR