Avusturya'da deprem! Başbakan Sebastian Kurz istifa etti

Avusturya’da 'rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma' suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Başbakan Sebastian Kurz, görevinden istifa etti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2021 21:25 GÜNCELLEME 09.10.2021 21:29 DÜNYA
 Avusturya'da deprem! Başbakan Sebastian Kurz istifa etti
Avusturya'da deprem! Başbakan Sebastian Kurz istifa etti

Merkez sağcı Avusturya Halk Partisi (ÖVP) Genel Başkanı da olan Kurz, düzenlenen basın toplantısında, mevcut hükümetin ortağı Yeşiller Partisi’nin kendisiyle koalisyonu sürdürmek istemediğini ancak salgın, ekonomik durum ve alınan yeni kararların hayata geçirilmesi için ülkenin istikrara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kurz, Yeşillerin bu yaklaşımının ardından ÖVP yönetiminden çalışmalarını sürdürmelerini istediğini ve Başbakanlık görevine, halihazırdaki Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'i önerdiğini bildirdi.

Schallenberg'in önemli bir siyaset adamı olduğunu kaydeden Kurz, kendisinin ise parti genel başkanı ve parti meclis başkanı olarak mecliste mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Yeşiller Partisi lideri Werner Kogler, dün yaptığı açıklamada, Kurz’la yola devam etmek istemediklerini, ÖVP’nin sorumluluk alarak yeni bir ismi başbakanlık için önermesi gerektiğini duyurmuştu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Savcılık; rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanma suçlamalarıyla Başbakan Kurz hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savcılık, ülkede 2016-18 döneminde Kurz ve partisinden bazı isimlerin Maliye Bakanlığının bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna para aktardığı iddiasını soruşturuyor. Söz konusu basın organları marifetiyle Kurz ve partisi lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edildiği iddiası da soruşturma kapsamında yer alıyor.

Söz konusu soruşturma nedeniyle 6 Ekim çarşamba günü, emniyet güçleri, Başbakanlık başta olmak üzere Kurz'un başında bulunduğu ÖVP genel merkezi ve Maliye Bakanlığında aramalar yapmıştı.
 

YORUMLAR 229 TÜMÜ
  • Guiadoglu 2 yıl önce Şikayet Et
    Şov bitti. Şov için geldin şov için gidiyorsun.
    Cevapla
  • Hun 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem ırkçı hem hırsız
    Cevapla
  • Asilzade 2 yıl önce Şikayet Et
    Gömün. Gitsin kötü bilirdik meftayi
    Cevapla
  • Dünya 5 den büyük 2 yıl önce Şikayet Et
    37% ile birinci olduğu partisinin başkanlığını devam ettiriyor, mahkeme süreci tamamlanana kadar başbakanlığı (koalisyon ortağının zorlaması üzerine) arkadaşına devretti. Yani temkinli olalım...
    Cevapla
  • GERÇEK ŞU Kİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamların egetim sistemi çocuklarını tamamen kendi milletlerinin kültür ve değerleriyle yetiştiriyor.Bakın Fransa, İngiltere...kim gelirse gelsin aynı fikir ve ideoloji.Peki ya bizde.PKK ve fetö, IMF, ve uluslararası karar vericilerin yönetiminde( kendi vekilleri söyledi) Başkanlık hesapları yapan bir muhalefet...Gavura kuyruk sallayıp , onun desteğiyle milletini yönetmeye çalışan , dıştan güdümlü ,IMF ye bağlı ekonomi hesapları yapan bir muhalefet. Eksiğimiz eğitim sistemimiz çocuklarımızı ,kendi milletine yabancı nesiller ,kendi degerlerine düşman nesiller yetiştirmektedir..Eğitimdeki Kemalizm ideolojisi ateist ve deist gençler ,başka milletlerin özentisi içerisinde,işte CHP
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR