Son dakika haberi: Kriz büyüyor! Tarihi tehdit: İlk vurulan ABD askeri olacak!

Son dakika haberi... ABD ile Çin arasında Tayvan krizi gün geçtikçe büyüuor. Şi Cinping’in, “Tayvan mutlaka Çin ile birleşecek” açıklamasından sonra Çin resmi yayın organından ABD'ye tarihi bir mesaj verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2021 06:51 GÜNCELLEME 11.10.2021 06:56 DÜNYA
Son dakika haberi: Kriz büyüyor! Tarihi tehdit: İlk vurulan ABD askeri olacak!
Son dakika haberi: Kriz büyüyor! Tarihi tehdit: İlk vurulan ABD askeri olacak!

ABD, İngiltere ve Avustralya’nın imzaladığı AUKUS ittifakı sonrasında Çin’in Tayvan üzerinde artan baskısı ve tehdit mesajları devam ediyor. Önceki gün Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünde, “Tayvan mutlaka Çin ile birleşecek” açıklamasının ardından rejimin resmi yayın organı Global Times’ta ABD’ye tehdit içeren bir yazı yayımlandı.

"İLK ORTADAN KALDIRILACAKLAR ABD ASKERİ PERSONELİDİR"

Global Times’ta yer alan makalede, Tayvan ‘ana kara’ olarak tanımlanırken, Çin’in bölgede operasyon düzenlemesinin ‘doğal hakkı’ olduğu savunuldu. Tayvan’ın yanında olduğunu açıklayan ABD’nin hedef alındığı makalede, “Tayvan Boğazı’nda bir savaş patlak verdiğinde, ilk ortadan kaldırılacaklar ABD askeri personelidir” ifadelerine yer verildi.

İSTİLAYLA SUÇLADILAR

Aynı makalede ABD özel kuvvetlerinin Tayvan’da bulunmasının, Çin ana karasının ‘istilası’ anlamına geleceği iddia edildi ve ‘Washington askerlerinin hayatını riske atıyor’ sözleri ile ABD’ye gözdağı verildi. ABD’li emekli amiral James Stavridis ve gazeteci Elliot Ackerman’ın kaleme aldığı ‘2034: A Novel of the Next World War’ (2034 Dünya Savaşı Senaryosu) isimli kitapta, geçtiğimiz dönemde yeni bir dünya savaşı çıkarma potansiyeline sahip bölge olarak Güney Çin Denizi gösterilmişti. Ayrıca Çin medyası geçen hafta Tayvan’daki gerilimin Üçüncü Dünya Savaşı’nı tetikleyebileceğini yazmıştı.

TAYVAN: TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYİZ

Tayvan lideri Tsai Ing-wen, Çin’in artan baskısını eleştirerek “Statükonun tek taraflı olarak değiştirilmesini önlemek için elimizden geleni yapacağız” sözleriyle boyun eğmeyeceklerini açıkladı. Ulusal bir geçit töreninde konuşan Tsai, Çin’in askeri baskısını kesin şekilde reddettiklerini belirtti.

Tayvan’ın, Çin’in çizdiği yola girmeye zorlanmamasını sağlamak için çalışacaklarını ifade eden Tsai, “Ulusal savunmamızı güçlendirmeye ve kendimizi savunma kararlılığımızı göstermeye devam edeceğiz. Çünkü Çin’in çizdiği yol ne Tayvan’a özgür ve demokratik bir yaşam biçimi ne de 23 milyon insanımıza egemenlik sunuyor” diye konuştu. Tsai Ing-wen konuşmasında, son dönemde Japonya, Avustralya ve ABD gibi ülkelerle gayriresmî bağları güçlendirdiklerini de belirtti.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Hacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan birşey çıkmaz a müslüman ülke olsa hemen saldırırlar
    Cevapla
  • kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    it iti isırmaz
    Cevapla
  • Uysal Zenci 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin düğmeye basmada yok olur.Rusya ve abd nükleer depo.çinin çakma silahları bir halta yaramaz gerçek bir şavaş deyimleri yok.Çin Türk cumhuriyetleri için büyük bir tehdit . işgali daha kolay.onlarda silah yok asker yok.
    Cevapla
  • İbraam 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın süper gücü Çin olacak.abd miymiş artık eroyinci adama dönmüş abd. Yüzleri azmış artık. Allahımız binlercmüslümanın gözyaşlarını dükülen kanını intikam alanların en hayırlısı
    Cevapla
  • Ozcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd eski eski abd degil artik cin kolay kolay saldiramaz sonu husran olur avrupada bir tek ingiliz tam destek verir ikisininede yeter cin daha buyuk du ya savasinda rusya ci in yaninda yer alir
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile çin savunma itifak kurup ABD yenerlerse sonra çin yönünü Rusya çevirip Rusya topraklarına eline geçirecektir o zamanda Rusya Federsyonu zaralı çıkacaktır. 2 dünya savaşı esnasında ABD zamanın Başbakını Franklin Delano Roosevelt Rusyayı Sovyetler Birligìne Murmansk Limanıdan savunma ve yiyecek malzeme göndermeseydi Ruslar Alman Nazilerine yenemezlerdi! Çin Rus itifika kısa vade için Rusya için olumlu görünse uzun vadede Rusyayın sonunu getirir. Çinliler Rusyayı istila ederler ve Rus toprakların büyük bölümü çinin olur o zaman da kimse Rusyayı destek için yardıma koşamayacak!
    Cevapla
  • Metehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Rusya cinle bir olup ABD çökertirse komunist Çin Rusya Federasyonun büyük bölümünü yutar çünkü Rusyanın doğusu gazla petrol altın gümüş platinum maden ve daha nice zenginliklerle dolu! Rusya tek başına çine karşı koyamaz birşey yapamaz gücü yetmez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR