ABD'den Suriye ve Esed açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suriye'de siyasi çözüm konusunda geri dönüşü olmayacak şekilde ilerleme kaydedilmeden, Beşşar Esed rejimi ile ilişkileri normalleştirme çabalarına destek verme niyetlerinin olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2021 01:20 GÜNCELLEME 14.10.2021 01:23 DÜNYA
ABD'den Suriye ve Esed açıklaması!
ABD'den Suriye ve Esed açıklaması!

Blinken, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile iki ülke arasındaki normalleşme anlaşmasının yıl dönümünde, Washington'da bir araya geldikten sonra, bakanlarla ortak basın toplantısı düzenledi.

Son zamanlarda birçok Arap ülkesinin, Esed ile ilişkileri normalleştirme yoluna gittiğine ilişkin soruya yanıt veren Blinken, Joe Biden yönetiminin, Suriye'deki temel amacının, yardıma muhtaç insanlara insani yardım yetiştirmek ve mümkün ölçüde çatışmaların azaltılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

''İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRME NİYETİMİZ YOK''

Blinken, Suriye'nin kuzeybatısında insani yardım koridorunu açmayı kısmen başardıklarını ifade ederek, ABD'nin, DEAŞ ile mücadele ve Esed rejimini uluslararası normlara uymaya zorlama konusundaki çabalarına da dikkati çekti.

Arap ülkelerinin, Esed'i yeniden tanıma girişimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Blinken, "Suriye'de bizim görüşümüze göre şart ve hayati önemdeki siyasi çözüme doğru geri dönülemez bir ilerleme kaydedilmedikçe şu ana kadar yapmadığımız ve yapmaya niyetimizin olmadığı şeyler, Esed ile normalleşmek veya Esed ile ilişkileri iyileştirme çabalarına destek vermek, herhangi bir yaptırımı kaldırmak, yeniden inşa çabalarına karşı çıktığımız duruşumuzu değiştirmek." dedi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Ozcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani esad a 6 ay sure verildiydi rusya davet edilince yemedi deasi urettiniz o yolla planlarnizi uygulamaya aldiniz hic bir ulkeye guven olmaz ama abd bizim cok azili dusmanimiz
    Cevapla
  • poyrazi 2 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan ABD ve Rusya süride beşarın kalması için anlaştı şimdi petroller paylaşılıyor ülkemize pay düşermi bilmiyorum
    Cevapla
  • operation coming 2 yıl önce Şikayet Et
    münbiçe operasyon geliyor, kaçan kurtulur. kaçamayan ızgara. the operation is coming...
    Cevapla
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd rusya .suriyede .ortak ...esedi soyuyorlar ....biz bu oyunu ...bozarız ....
    Cevapla
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd'nin siyasi çözümü için çok fırsatı oldu. Ancak istikrarsızlık işine gelmekte. Abd ve Rusya paylarına düşeni almakta. Türkiye'nin istikrarı sağlayabilecek güç olduğunu biliyorlar. Onunda önüne İran gibi kime hizmet ettiğini bilmeyen bir anlayışı sürüyorlar. Türkiye ve İran yanyana olursa bölgeyi ateşe atmaktan kurtarırlar. Ancak İran bu anlayıştan uzak görünüyor. Bu durumda yapılacak tek şey kendi göbeğini kendin kesmek. Bu nedemek derseniz; çok çalışmak, üretmek, üretmek, üretmek. Bıçak kemiğe dayandığında da gereğini yapmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR