Greta Thunberg: Biden ile görüşürüm, ama bir umudum yok

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, gelecek ay düzenlenecek Cop26 zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile konuşma fikrine sıcak baktığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2021 02:45 GÜNCELLEME 14.10.2021 03:10 DÜNYA
Greta Thunberg: Biden ile görüşürüm, ama bir umudum yok
Greta Thunberg: Biden ile görüşürüm, ama bir umudum yok

Greta Thunberg,  İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler iklim zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeye “açık” olduğunu, ancak ne ABD liderinden ne de 31 Ekim - 12 Kasım tarihleri ​​​​arasında yapılacak olan zirveden pek bir şey beklemediğini söyledi.

"DÜNYA LİDERLERİNİN NEDEN BENİMLE KONUŞMAK İSTEDİĞİNİ ANLAMIYORUM"

Covering Climate Now’a röportaj veren 18 yaşındaki aktivist, ABD başkanının veya herhangi bir dünya liderinin Cop26'da onunla oturmak isteyebileceği fikrine şaşırdığını, ancak sorulduğunda bu olasılığa açık olduğunu söyledi:

"Duruma göre değişir. Bu insanların neden benimle buluşmak istediğini anlamıyorum, ama evet Biden ile görüşebilirim."

Biden ile görüşüp görüşmeyeceği sorusunu yanıtlamadan bir hafta önce Thunberg, Youth4Climate zirvesinde yaptığı konuşmada, ABD başkanını ve diğer dünya liderlerini güzel sözler söylemekle, ancak iklim konusunda gerçek bir eylemde bulunmamakla suçlamıştı.

İklim aktivistlerinin dünya liderleri tarafından “ciddiye alınmadığından” şikayet eden Thunberg, “Sadece 'Seni dinliyoruz' diyorlar ve sonra bizi alkışlıyorlar. Ardından politikalarına eskisi gibi devam ediyorlar” demişti.

BIDEN'IN KONUŞMALARI ONU ETKİLEMEDİ

Bununla birlikte, Biden'ın sadece iklim krizi hakkında güçlü bir şekilde konuşmadığı, aynı zamanda ABD tarihinin en iddialı iklim yasasını geçirmeye çalıştığı iddiası Thunberg'i etkilemiyor. 

Genç kadın, “Şu anda Washington'da şiddetli müzakereler yapan Demokratların harcama planındaki iklim önlemleri lobiciler tarafından çok fazla sulandırıldı. Bu yüzden bunun iklim krizine bir çözüm olacağını iddia edilmemeli. Biden'ın siyasi sorunu şu: Bir demokraside başkan olarak, gündemini engellemeye kararlı Cumhuriyetçi muhalefetin oybirliğiyle karşı karşıya kaldığı bir yasama organıyla iktidarı paylaşıyor” dedi.

"BOŞ KONUŞMALARLA DOLU OLSA DA KATILACAĞIM"

Diğer taraftan, Stockholm'deki mutfak masasından konuşan Thunberg, zirvenin “boş konuşmalar dolu” olma potansiyeline rağmen Kasım ayındaki Cop26'ya katılacağını açıkladı:

“Çünkü binlerce hükümet yetkilisi, aktivist, bilim insanı ve gazeteci bir araya gelecek. Bu acil bir durumda olduğumuzu göstermek için önemli bir fırsat. İnsanları harekete geçirmeye çalışacağız. Şu anda içinde bulunduğumuz böyle bir acil durumda, herkesin ahlaki sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor, en azından ben öyle düşünüyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR 5
  • l@dikli @hmet @g@ 2 yıl önce Şikayet Et
    buna sormak lazım.... ortadoğudaki çocuk ölümlerini... vatikandaki çocuk tacizcilerini.... dünyadaki aç kalan çocukları.... niye konuşmuyor....
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kureselcilerin çocuğu...
    Cevapla
  • meteooor 2 yıl önce Şikayet Et
    derdi yok. Evlensin
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin? seni biden niye taksin?
    Cevapla
  • Avşar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaşın küçük öğreneceksin.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR