BM yetkilisi: Taliban kızlar için ortaokulların açılacağını duyuracak

Üst düzey bir Birleşmiş Milletler yetkilisi, Taliban'ın "çok yakında" tüm Afgan kızlarının ortaokula gitmesine izin verileceğine yönelik açıklama yapacağını duyurdu

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2021 12:19 GÜNCELLEME 16.10.2021 12:19 DÜNYA
BM yetkilisi: Taliban kızlar için ortaokulların açılacağını duyuracak
BM yetkilisi: Taliban kızlar için ortaokulların açılacağını duyuracak

Geçtiğimiz hafta Afganistan'ın başkenti Kabil'i ziyaret eden UNICEF Genel Müdür Yardımcısı Omar Abdi, Birleşmiş Milletler (BM) merkezinde gazetecilere verdiği demeçte, Afganistan'ın 34 eyaletinden beşinde (Balk, Cavzan, Semangan, Kunduz, Uruzgan) kızlar için ortaokullara kayıt izni verileceğini açıkladı.

Abdi, Taliban'ın eğitim bakanının kendisine tüm kızlarına ltıncı sınıftan sonra eğitimlerine devam etmelerine izin verecek bir plan üzerinde çalıştıklarını ve bunu "1-2 ay içerisinde" açıklamayı planladıklarını söylediğini aktardı.

Abdi, "Ortaokul çağında milyonlarca kız, arka arkaya 27. gün eğitimden mahrum kalıyor. Onları beklememeye çağırıyoruz. Beklediğimiz her gün kayıp bir gün" dedi.

Her toplantıda Abdi, Taliban'a "kızların eğitimlerine devam etmelerine izin vermesi" için baskı yaptığını söyledi ve bunu "kızların kendileri ve bir bütün olarak ülke için çok önemli" olarak nitelendirdi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • çözüm 2 yıl önce Şikayet Et
    bazı okulları kız okulu bazı okulları erkek okulu yapsın. Kız okullarında kadın hocalar görevliler çalışsın erkek okullarında erkek hocalar görevliler çalışsın. Çok zor değil. Kadın istihdamı da sağlanmış olur böylece.
    Cevapla
  • ENES 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse ilimden geri kalmamalı
    Cevapla
  • izin verecek miş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki o veya bu Müslümanın kainat kitabını "OKU" emrine rağmen okumasına izin vermiyorsun bre cahil?
    Cevapla
  • OKUya cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    sen o ayeti bir daha oku. İnsana bilmediği herşeyi öğreten Allahtır. Allah Hz Ademe bütün yaratılmışların ismini görevlerini ne işe yaradıklarını nasıl kullanılabileceklerini yenip yenmeyeceğini ilaç olup olmayacağını vs öğretmiş. Hz Şid ve Yunusa geometri ve aritmetiği ev kanal yol kale tapınak yapmayı artan nüfusu yetmesi için tarım teknolojisini gökyüzü gözlemlerini öğretmiş. Hz Nuha Cebraili gönderip buharla çalışan yarı denizaltı üstü kapalı gemi inşa etmeyi gemiciliği denizde yol yön bulmayı vb öğretmiş. İnsanlara bilimi gerek ayetlerle gerek ilhamla öğreten Allah'tır. Bir çok ayette çevrenin doğanın gökyüzünün incelenmesi arkasındaki bilimin keşfedilmesine yönlendirme yapılmaktadır.
    Cevapla
  • OKU anlayarak OKU 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Oku emrini çok yanlış anlamışsınız. Oku derken gidin oranını buranızı açın dememiş. Oku derken gidin felsefe okuyun mantık okuyun matematik çözün dememiş. Dünya ve Ahiretine Fayda sağlayın ilim edinindir O OKU emri. Başımıza yeni müftü olma. Gelen geçen alim müftü oldu gitti Din in geldiği boyuta bak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR