Rusya, NATO temsilciliğini askıya aldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova yönetiminin NATO'daki misyonunu askıya aldığını belirterek, "Gerekli olduğunda Brüksel büyükelçiliği üzerinden Rusya ile irtibata geçebilirler" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2021 14:46 GÜNCELLEME 18.10.2021 15:55 DÜNYA
Rusya, NATO temsilciliğini askıya aldı
Rusya, NATO temsilciliğini askıya aldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın NATO Daimi Temsilciliği'ndeki çalışanların ülkelerine gönderilmesi karşısında, kendilerinin de NATO Daimi Temsilciliği'nin çalışmalarını 1 Kasım'dan başlayarak askıya alacaklarını söyledi.

Lavrov, Rusya'daki NATO irtibat bürosunun faaliyetleri ile ittifakın Moskova'daki askeri misyonuna da son verme kararı aldıklarını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı, NATO'nun Moskova'daki askeri misyonunda çalışanlara verilen akreditasyonların da 1 Kasım'da ellerinden alınacağını ekledi.

Ayrıca Lavrov, iletişim kanallarının kapatılması ardından, NATO'nun, istemesi halinde Rusya ile ülkenin Brüksel'deki büyükelçiliği üstünden irtibat kurabileceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı, ittifaka ilişkin kararlarına dair şu ifadeleri kullandı:

"NATO'nun eylemlerine karşılık olarak, baş askeri temsilcimizinki de dahil, NATO Daimi Temsilciliğimizin çalışmalarını durduruyoruz. Bu, 1 Kasım'da gerçekleşecek ya da birkaç gün daha alabilir. İkinci olarak, NATO'nun Moskova'daki askeri irtibat misyonunun faaliyetini durduruyoruz, bu misyonun personelinin akreditasyonları 1 Kasım'da geri çekilecek. Üçüncü olaraksa, NATO'nun Moskova'daki enformasyon bürosunun faaliyeti durdurulacak. NATO'nun bize iletmesi gereken acil meseleler olursa, bu meselelere ilişkin Belçika'daki büyükelçimize başvurabilir."

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin yanında yer alacak Devletler Pakistan Azerbaycan,dan başka yok gibi. Afganistan aç insanlar onlar Türkiye'yi seviyor Savaş,ta bizimle gelir. Başka varmı. NATO,dan ne gelir bilinmez
    Cevapla
  • Kayan yildiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Görceksiniz Ab.Artik tam bir Türkiye yalakasi olcak.
    Cevapla
  • Ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yi tebrik ediyorum.. bizim de en yakın zamanda NATO üyeliğinden çıkarak ABD incirlik başta olmak üzere bütün üslerini kapatmaliyiz. Hiç gereği yok.rusya ve cinle kurulacak bir pakt bence NATO dan daha güvenilir.
    Cevapla
  • Alper Kara 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ikiside amerikadan farksız.. Kendi gücümüzü oluşturmak zorundayız. Onlarda yönetim değişse bile kafa değişmez..
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    yakinda Cin tayvana saldirip topraklarina katacak elbetki rusyada ezeli düsman ABD ye karsi cinin yaninda yer alacaktir insaallah en yakinda ABD ye gereken dersi verier.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Tayvanı nasıl Çin'e verirsiniz anlamadim
    Cevapla
  • M.T 2 yıl önce Şikayet Et
    Umeramız bu gelişmeleri dikkatle takip etmeli. Çünkü aralarında medyaya yansımayan cinayetler gerçekleşiyor. Sarı ejder'in kızgınlığı " 3. dünya savaşı başlıyor galiba " şeklinde yorum yapan arkadaşı haklı çıkarabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR