Eğer gerçekleşmezse, Türkiye Su-35 ve Su-57 alabilir!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in sözlerine atıf yapan Rus RIA haber ajansı, Washington yönetiminin F-35'lerin ardından F-16 satışlarını da dondurması halinde, Türkiye'nin Rusya'dan Su-35 ve Su-57 satın alabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.10.2021 08:03 GÜNCELLEME 19.10.2021 09:13 DÜNYA
Eğer gerçekleşmezse, Türkiye Su-35 ve Su-57 alabilir!
Eğer gerçekleşmezse, Türkiye Su-35 ve Su-57 alabilir!

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Teşkilatı (FSMTC) direktörü Dmitry Shugaev, RIA Novosti'ye demecinde, 'Ankara'nın satın almaya karar vermesi halinde, Moskova'nın Su-35 ve Su-57 avcı uçakları konusunda Türk tarafıyla müzakere etmeye hazır olduğunu' belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuya ilişkin demecinde, "Süreç olumlu tamamlanmazsa Türkiye alternatifsiz değil. Eğer mecbur kalırsak Su-35 ve Su-57 defterleri her zaman açılabilir. Bi zaafiyet oluşmamaması için Türk savunma sanayii elinden geleni yapacak" dedi.

ERDOĞAN: "F-16 SATMAYI TEKLİF ETTİLER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü yaptığı açıklamada, 'Türkiye'yi F-35 programından çıkaran ABD'nin kendilerine F-16 savaş uçakları satmayı teklif ettiğini' söyledi.

Washington yönetimi daha önce Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alması nedeniyle, F-35 savaş uçaklarının üretim programından çıkarıldığına dair Türkiye'ye resmi bir bildirim göndermişti. Türkiye, söz konusu bildirimden önce ABD'den '100 adet F-35 uçağı' almayı taahhüt etmişti.

ABD yönetimi Ocak 2007'de Türkiye tarafından imzalanan F-35 üretimi için ortak muhtırayı iptal etti ve F-35 projesine kalan yedi ortakla (Birleşik Krallık, İtalya, Hollanda, Avustralya, Danimarka, Kanada ve Norveç) devam edeceğini duyurdu.

YORUMLAR 49 TÜMÜ
  • Bozkurt51 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim ivedi hava savunma uzun ve orta menzil füzeler yerden havaya milli imkanlarla üretilmelidir. Bu konu acildir.s400 müş yok f35 miş elin gavuruna döktüğümüz para yeter. Savunma sanayinde Milli olmadıkça füzeni ve uçağını kendin üretmedikçe sömürge olmaya devam edersin. Şu ihalara jet motoru takılsa savaş uçaklarının yerini alabilir. Milli savunma sanayi miz büyüdükçe dünyada söz sahibi oşcaz inşallah
    Cevapla
  • ADIYAMANLI. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir yerlerden bir pis koku geliyor acaba nereden işte sorunun cevabı faşist Amerika'dan ey faşist ABD size nakit olarak ödediğimiz 1.400 milyar dolarımızı iade edin bu paranın üzerine yatamazsınız PKK Köpeklerine silah söz konusu olduğunda 24 bin tır silah yüklersiniz mesele Türkiyenin f.35 uçakları söz konusu olduğunda çizgi çekersiniz vallahi bu paraları ciğerlerinizden söke söke alırız bu böyle biline.
    Cevapla
  • Adıyamanlı ya cvp 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel diyonda kardeş fare dağa küsmüş dağın umrunda değil
    Cevapla
  • haşim 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin çöplüğü değiliz milladı dolmuş uçakları satacak .1950 sattıgı tanklar gibi .uçaklar gibi maksat kendi savunma sanayimizi geliştirmemek .Hürkuş ve diğer projeler neden kaldırımıştı.Biraz tarih okuyalım aynı hatalara düşmeyelim
    Cevapla
  • İhsan öztürk 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika bile f 16 uçaklarını 2048 yılına kadar kullanacak..alacagimiz en modern f 16..sıfır ucak..MMU projesi 2028 de seri üretime geçecek.. bunlar aradaki boşluğu dolduracak
    Cevapla
  • Greenpeace 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus uçaklarını almamız bir yönden sakıncalar doğurur bu uçaklar için karadan Nato ve Abd desteğini alamayız. Unutmayalım Suriye'de düşürdüğümüz son iki Rus uçağını yerden verilen destek ile düşürdük. Bizim önceliğimiz Amerika olmalı. Ekonomimiz için de hayırlı olur. Amerika'nın desteklediği terör örgütü için de dik duruşumuz devam etmeli.
    Cevapla
  • Zirvaxu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aha aha olası bir savaşta ABD ve Nato Türkiye ye çok yardım edecekti ahaa çokta güldürdün beni yoksa bunu dalgalı geçmek için mı yazdın tabi ki ABD ve NATO yine de yardım edecek ancak Türkiye'nin işi bittikten sonra gelir o da pay almak için :)
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Batıdan ve onun içimizdeki hainlerinden kurtulma vakti gelmiştir,ajanlarını yakalayınca utanmadan yargıya müdahale etmeye kalkan bu yapılanmadan kurtulmak bekamız için şartır.
    Cevapla
  • Ankarali 2 yıl önce Şikayet Et
    F16 modeli geçmiş şimdiki yeni nesil uçaklarla mücadelesi çok zor teknolojik geride kalmıştır daha iyi su 35 alinsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR