Kraliçe Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü reddetti

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth, insanın hissettiği yaşta olduğuna inandığını belirterek ilgili kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle bir dergi tarafından verilen 'yılın yaşlısı' ödülünü geri çevirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2021 13:53 GÜNCELLEME 20.10.2021 16:55 DÜNYA
Kraliçe Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü reddetti
Kraliçe Elizabeth 'yılın yaşlısı' ödülünü reddetti

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth, insanın hissettiği yaşta olduğuna inandığını belirterek ilgili kriterleri karşılamadığı gerekçesiyle bir dergi tarafından verilen 'yılın yaşlısı' ödülünü geri çevirdi.

ÖDÜLÜ REDDETTİ

İngiltere'de `The Oldie` dergisi tarafından her yıl önemli yaşlı insanların başarılarını kutlamak için verilen `yılın yaşlısı` ödülüne bu yıl Kraliçe 2'nci Elizabeth layık görüldü. Ancak 95 yaşındaki Kraliçe, ödülü reddetti.

Kraliçenin Özel Sekreter Yardımcısı Tom Laing-Baker tarafından dergiye gönderilen mektupta, `Majesteleri insanın hissettiği yaşta olduğuna inanıyor. Bu nedenle ödülü kabul edebilmek için ilgili kriterleri karşıladığını düşünmüyor ve daha değerli bir alıcı bulacağınızı umuyor` ifadeleri kullanıldı.

Kraliçenin Nisan ayında hayatını kaybeden eşi Prens Philip, söz konusu ödülü 2011 yılında 90 yaşındayken almıştı.

ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ

Ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, doktorların önümüzdeki birkaç gün dinlenmesi tavsiye etmesi üzerine Kuzey İrlanda gezisini iptal etti.

Ingiliz medyasina gore kararının koronavirüs ile ilgili olmadığı belirtiliyor.

Buckingham Sarayı, Kraliçe'nin "önümüzdeki birkaç gün dinlenmek için tıbbi tavsiyeyi kabul ettiğini" ve bugün Kuzey İrlanda'ya seyahat etmeyeceğini acikladi.

Saray açıklamasında, "Majestelerinin morali yerinde ve bugün ve yarın bir dizi görev üstleneceği Kuzey İrlanda'yı ziyaret edemeyeceği için uzgun” oldugun kaydetti.

95 yaşındaki hükümdarın bugünden itibaren iki günlük bir Kuzey İrlanda ziyareti gerçekleştirmesi gerekiyordu. 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • sibel 2 yıl önce Şikayet Et
    yılın yaşlısı değil, yılın cadısı olacaktı
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Açık açık siz kimsiniz de bana ödül veriyorsunuz diyor. Bi türlü geberip gidemedi moruk
    Cevapla
  • ErektusSOkares 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok biliyo Allah'ın moruğu geberemedi gitti
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize krallığı ve sultanlığı kötü öğrettiler cumhuriyet ve demokrasi en iyisi dediler. Dunyaya hukmeden ve medeniyet satan 10 ulkenin 8i krallikla yönetiliyor. Ustelik bunlar da en cok diktatorlere deger veriyor. Yani ulkelerin gelecegi bize dikte edilen gibi değil anlaşılan...
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Uk yani united kingdom, gb yani great britain, ingiltere birleşik büyük britanya krallığının sonu çok feci olacak inşaAllah. Türkiye afrikaya el atmadan önce milyonlarca Afrikalıları açlıktan öldürdüler bu canı devlet. On dört ülkeyi halen sömüren bu zalim devlet geberir gider birgün. Osmanlıyı yıkan bu alçak devletin canı cehenneme. En büyük suç ortağı Fransa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR