Yunanistan'da çarpıcı savaş anketi!

Yunan muhalefeti Türkiye'ye yönelik politikaları nedeniyle Atina yönetimine tepki gösteriyor. Başbakan Miçotakis'i ‘Türkiye'ye karşı savaş çığırtkanlığı yapmakla’ suçluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2021 21:52 GÜNCELLEME 20.10.2021 21:52 DÜNYA
Yunanistan'da çarpıcı savaş anketi!
Yunanistan'da çarpıcı savaş anketi!

Yunanistan'da Miçotakis hükümetinin savunma politikaları ülkede tepki çekiyor. Muhalefet, Başbakan Miçotakis'i Türkiye'ye karşı savaş çığırtkanlığı yapmakla suçluyor.

Hükümetin halkı savaş psikolojisine soktuğuna ilişkin sert eleştiriler yapılıyor.

Syriza partisi lideri Aleksis Çipras, Fransa ve ABD ile yapılan anlaşmalara karşı olduğunu ifade ederken, Mera 25 Partisi lideri Varufakis, Başbakan Miçotakis'in halkı ekonomik açıdan desteklemek yerine korku politikası ile beslediğini söyledi.

HALKIN YÜZDE 43'Ü SAVAŞ OLACAĞINA İNANIYOR

Yapılan bir kamuoyu araştırması da halkın savaş beklentisini ortaya koydu.

Open TV'nin yaptırdığı ankete göre, Yunanistan'da halkın yüzde 43'ü Türkiye ile savaş olacağına inanırken yüzde 45'i ise "savaş olur mu?" sorusuna "hayır" yanıtını verdi.

Atina yönetiminin savunma anlaşmalarını protesto eden bazı gruplar da sokaklara indi. “Fransa-Yunanistan anlaşmasına hayır” pankartı taşıyan protestocular, ABD'nin ülkede askeri üs kurmasına da tepki gösterdi.

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Haklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Fare kediye kafa tutarsa; Ya yakında bir delik vardır yada güvendiği bir köpek. Gayri muslimler Türkiyenin devamlı kisgaçlarinda olmasını istiyorlar. Denizlerdeki petrolden nasibini almasını istemiyorlar. Ama alacak inşallah. Her ne kadar içimizde Yahudi hayranı %40 civarında olsa bile.
    Cevapla
  • İbraam 2 yıl önce Şikayet Et
    Kötü komşu mal sahibi edermiş.miçaya,a verdiler gazı haydi miço. Dik dur sağlam dur. Geliyotokat
    Cevapla
  • Vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanda milliyetçi kimse yoktur. Bunlarda fabrika bile yoktur. Batı açtırmaz. bedava verir yinede fabrika açtırmaz. Çünkü, batı eninde sonunda yunanlıları kullanacağını bilir ve milliyetçiliğin gelişmesine ASLA izin vermez.
    Cevapla
  • Memis 2 yıl önce Şikayet Et
    fransa ve amerika çıkarsız bir şey yapmaz geri zekalı miçotakis turkiye ile paylaşacağı petrolü amerika ve fransaya peşkeş çekiyor bizimle iyi geçinse hem biz hem onlar ilerleyecek bu kadar silahada gerek kalmayacak allah insana zeki komşular versin
    Cevapla
  • puslu komando 2 yıl önce Şikayet Et
    TC.Devleti savaşmak istemez lakin savsirsa yok etmeden bırakmaz bu kâfirler Türk milletini Osmanlıyı ve Mustafa Kemal pasamizi çok iyi tanırlar dedeleri çok daha iyi tanır fakat belliki dedeleri torunlarına anlatmamis olmalılar ki bunlar boş kabadayılık yapmaya başlamışlar savasmi istiyorsunuz tm kabul lakin yunanistani TC devleti topraklarına katmak bizimde boynumuzun borcu olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR