Nijerya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini yakından izledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Nijerya'nın başkenti Abuja'ya düzenlediği resmi ziyaret, ülke basını tarafından yakından takip edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2021 19:35 GÜNCELLEME 21.10.2021 19:35 DÜNYA
Nijerya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini yakından izledi
Nijerya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini yakından izledi

Nijerya'nın en bilinen basın kuruluşlarından "Daily Trust", "Punch" "Channels TV", ziyarete ilişkin haberlerinde, Erdoğan'ın FETÖ'ye ilişkin açıklamalarını "Bana darbe girişiminde bulunan teröristler Nijerya'da" şeklinde başlığa taşıdı.

"Punch" da FETÖ'nün Türkiye'de 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğunu vurguladı.

"Daily Trust" da iki ülke arasındaki ilişkilerin eskiye dayandığını belirterek Türkiye'nin Nijerya'ya terörle mücadelede yardımcı olacağı bildirdi.

SICAK VE SAMİMİ İLİŞKİLERİN YANSIMASI

Ülkenin en yaygın haber sitelerinden "Premium Times" da haberinde "Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den Erdoğan'a övgü" başlığını kullandı.

Haberde, Buhari'nin, mevkidaşı Erdoğan'ın insani desteğe ihtiyacı olan milyonlarca mülteciyi barındırmak için ülkesinin sınırlarını açtığı için övgüde bulunduğuna yer verildi.

Ayrıca, Buhari'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ülkeye 2 günlük ziyaretini Türkiye ile Nijerya arasındaki "sağlam, sıcak ve samimi ikili ilişkilerin" bir yansıması olarak nitelendirdiğine işaret edildi.

Haberlerde, ziyaret kapsamında iki ülke arasında savunma sanayi, maden ve enerji gibi birçok alanda anlaşmalar yapıldığına değinildi.

"The Authority" ve "The Sun" gazeteleri de Emine Erdoğan'ın başkent Abuja'da Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) açılışını gerçekleştirdiğine haberlerinde yer verdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Afrika basınında yankı uyandırması çok önemli deyil Avrupa basınızda uyandırması önemli. Onlarda bizim gibi açlıktan nefesleri kokuyor.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bu gezi Türkiye için faydalı olur,ekonomimize katkı sağlar.
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    sadece ekonomide değil, yeni dünya düzenin Türkiyenin müttefikleri olacaklar inşallah. para sonra gelir..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR