Alec Baldwin hakkında yeminli ifade: Kameraya doğru hedef alıyordu

Hollywood yıldızı Alec Baldwin'in film setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i silahla yaralayarak öldürmesinin ardından şahitlerin mahkemede verdiği yeminli ifade kayıtları ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2021 16:46 GÜNCELLEME 26.10.2021 16:54 DÜNYA
Alec Baldwin hakkında yeminli ifade: Kameraya doğru hedef alıyordu
Alec Baldwin hakkında yeminli ifade: Kameraya doğru hedef alıyordu

Pazar günü yayınlanan ölümcül kaza anına dair detaylarda ünlü yıldızın, "Rust" filminin setindeki prova sırasında silahının ateş aldığı ve görüntü yönetmeninin göğsünden vurulduğu, Baldwin'in ise bu sırada daire çizip tabancayı "kamera yönüne doğrulttuğu" belirtildi.

Film setinden Joel isimli kişinin verdiği yeminli ifadeye göre, Baldwin'e tabanca verildi ve silahın içinin boş olduğu söylendi.

"Joel, Alec'i kilise içerisinde bir sıraya oturttuklarını ve Alec'in bu sırada çapraz çekim (kovboyların tabanca çekimi) pratiği yaptığını söyledi." cümlesinin yer aldığı yeminli ifadenin devamında, "Joel, o anda Hutchins'in omzunun üzerinden baktığını söyledi. Bu sırada kırbaç sesine benzer bir ses duydu ve ardından yüksek sesle patlama oldu" denildi.

Yönetmenin öldüğü 'Rust' filminin setinde daha önce de gerçek mermi kullanılmışYönetmenin öldüğü "Rust" filminin setinde daha önce de gerçek mermi kullanılmış

Bir Hollywood trajedisiyle akıllara gelen soru: Kurusıkı silah adam öldürür mü?Bir Hollywood trajedisiyle akıllara gelen soru: Kurusıkı silah adam öldürür mü?

Yönetmeni öldürmüştü! Ünlü aktör Baldwin’den ilk açıklamaYönetmeni öldürmüştü! Ünlü aktör Baldwin’den ilk açıklama

İfadenin devamında, "Joel (Hutchins'in) midesinden şikayet ettiğini ve karnının orta bölümünü tuttuğunu belli belirsiz hatırlıyor. Joel ayrıca (Hutchins'in) geriye doğru sendelemeye başladığını ve yere uzanmasına yardım ettiğini söyledi." cümleleri yer aldı.

Ateşlemenin yaşandığı sırasında burada duran kameraman Reid Russel de, Hutchins'in bacaklarını hissetmediğini söylediğini dile getirdi.

Ölümcül kaza ile ilgili soruşturma devam ederken şu ana kadar henüz kimseye suçlama yöneltilmiş değil.

Bu arada Reuters'ın haberine göre perişan haldeki Baldwin (63), cumartesi günü Santa Fe'deki bir otelin dışında Halyna Hutchins'in kocası Matt Hutchins ve 9 yaşındaki oğulları ile bir araya geldi. Üçlü konuşup kucaklaştı.

SİLAH DAHA ÖNCE DE ATEŞ ALMIŞ

Bu arada ünlülere ait yaptığı haberlerle öne çıkan web sitesi TMZ.com, yapımla bağlantılı kimliği belirsiz kaynaklara atıfta bulunarak, Baldwin'e verilen silahın daha önce gerçek mermilerle hedef talimi için kullanıldığının söylediğini aktardı.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre de filmin çekimleri sırasında yaşanan ölümcül kazadan 5 gün önce, Baldwin’in dublörüne güvenli olduğu söylenen silah iki el ateşlendikten sonra içinde gerçek mermi olduğu anlaşıldı.

Haberde, 16 Ekim’de yaşanan olaydan sonra bir set çalışanının üretim müdürüne gönderdiği mesajda “Üçüncü kez kazara silah ateşlendi. Ortam güvenli değil." yazdığı ifade edildi.

Alec Baldwin, New Mexico eyaletinde "Rust "isimli film çekimleri sırasında kullandığı silahla 42 yaşındaki Görüntü Yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olmuş, yaralanan 48 yaşındaki Yönetmen Joel Souza hastaneye kaldırılmıştı.

Mahkeme kayıtlarına göre, Baldwin, içinde gerçek mermi bulunduğu anlaşılan silahı kendisine yönetmen yardımcısının verdiğini ve "güvenli" olduğunu söylediğini belirtmişti.

KAYNAK : EURONEWS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR