Son dakika: Muhalifler hazırlıklarını tamamladı: TSK'dan emir bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekat sinyalinin ardından Suriye'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Askeri hazırlıklarını tamamlayan muhalifler, Türkiye'nin 'savaş emrini' bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.10.2021 17:44 GÜNCELLEME 02.11.2021 12:00 DÜNYA
Son dakika: Muhalifler hazırlıklarını tamamladı: TSK'dan emir bekliyorlar
Son dakika: Muhalifler hazırlıklarını tamamladı: TSK'dan emir bekliyorlar

Suriye'de muhaliflerin oluşturduğu Suriye Milli Ordusu'na (SMO) bağlı gruplar, kuzey ve kuzeydoğu Suriye'deki Halep kırsalında ve Haseke bölgesinde savaş hazırlıklarını tamamladı.

Çok sayıda askeri araç ve savaşçı sevk edilen ülkenin kuzeyinde yeniden askeri operasyonlar başlatmak için hazır olan savaşçılar, Türkiye'nin operasyon emrini bekliyor.

SMO'nun en önemli bileşenlerinden Suriye Kurtuluş Cephesi (SKC) üyesi Mustafa Secari, terör örgütü PKK'nın Suriye yapılanması PYD'ye karşı askeri operasyonlar başlatmak için askeri ve muharebe hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Suriyeli komutanlar operasyon için Ankara'daSuriyeli komutanlar operasyon için Ankara'da

"SAVAŞ SURİYELİ KÜRT KARDEŞLERE KARŞI OLMAYACAK"

"Şu anda "harekât emri bekleniyor" diyen Secari, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılacak askeri operasyon, daha önce Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı'nı başarıyla yürüttüğümüz gibi Türkiye Cumhuriyeti'ndeki müttefiklerimizin desteği ve katılımıyla gerçekleştirilecektir. Kuzey ve kuzeydoğu Suriye'deki savaş, Suriyeli Kürt kardeşlere karşı verilecek bir savaş değil; bilakis Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı’nın bölgeleri hala PYD'nin sivilleri hedef alan ve onları sindirmeyi amaçlayan terör saldırılarına maruz kalırken, Suriye topraklarının gasp edilmesine, Suriye petrolünün çalınmasına, yerel kaynaklara ve zenginliklere el konulmasına ve yapay sınırların ihlaline izin vermemek için PKK adı altındaki sınır ötesi teröre ve Suriye'deki terör kollarına karşı verilecek bir savaştır. Suriye muhalefet güçlerinin tutumu, ulusal ve ahlaki ilkelere ve Suriye'nin ulvi çıkarlarına dayalı değişmez bir tutumdur. Kürt kardeşler Suriye’nin dokusunun bir parçasıdır. "

35 BİN SAVAŞÇI HAZIR

“Washington’un SDG’den uzaklaşması ve PKK örgütünün Suriye halkına ve komşu ülkelere yönelik saldırgan ve korkutucu uygulamalarının, Suriye'deki Kürt birliklerinin ve PKK'nın çeşitli kolları aracılığıyla gençleri terör faaliyetlerine dahil ederek Suriye Kürtleri için en büyük tehlikeyi oluşturduğunu anlaması gerekiyor" diyen Secari, TSK’nın ve SMO’nun kuzey Suriye’deki Tel Rıfat ve çevresinde ve kuzeydoğu Suriye’deki Ayn İsa, Tel Temir, Ayn el-Arab, Malikiye ve Haseke kırsalında yaklaşık 35 bin savaşçıdan oluşan Türk-Suriye askeri güçleri ile SDG’ye karşı yeni bir savaşa girmek üzere son zamanlarda bütün askeri ve muharebe hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Suriye operasyonunun şifreleri: Nasıl, ne zaman ve nerelere?Suriye operasyonunun şifreleri: Nasıl, ne zaman ve nerelere?

 

Geçtiğimiz yıllarda TSK ve muhalif güçler, Suriye topraklarında Fırat Kalkanı Harekâtı, Zeytin Dalı Harekâtı ve Barış Pınarı Harekâtı olmak üzere 3 askeri operasyon gerçekleştirdi

Askeri güçler sınır şeridinin büyük kısımlarının yanı sıra birçok şehir ve bölgeyi kontrol altına almayı başardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda terör örgütü PYD'nin saldırıları sonrası Suriye'ye operasyon sinyali vermişti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 61 TÜMÜ
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Fetih Suresinden Fetih Ayeti " İnna fetehna leke fethan mübina " Yani, biz seni büyük bir fetihle müjdeledik " Kılıcımız keskin gazamız mübarek Hızır AS yoldaşımız ALLAHÜ TEALA yardımcımız olsun, Ya ALLAH BİSMİLLAH ALLAHÜ EKBER !..
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Herifler terör devleti kurdu kuracak, İNŞAALLAH o emir fazla gecikmez !..
    Cevapla
  • Sabir 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah Teala ordularımıza güç kuvvet cesaret ve zafer versin amin
    Cevapla
  • Engin Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah tüm güvenlik ve istihbarat elemanlarımızın yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Fusun 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun iç ve diş düşmanlara karşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR