İsrail bilgileri önceden ABD'ye verdi! İran'a İHA yaptırımı

İsrail'in, ABD'nin yeni yaptırımlar uygulama kararından önce İran'ın İHA programından sorumlu kişiler hakkında Washington'a geniş çaplı istihbarat sağladığı belirtildi. Bu kapsamda ABD, 4 kişi ve 2 şirkete yaptırım uyguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2021 18:03 GÜNCELLEME 02.11.2021 21:57 DÜNYA
İsrail bilgileri önceden ABD'ye verdi! İran'a İHA yaptırımı
İsrail bilgileri önceden ABD'ye verdi! İran'a İHA yaptırımı

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz'te yer alan haberde, ABD'nin 29 Ekim'de İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İHA programlarını ve Kudüs Gücü'nü destekleyen 4 kişi ve 2 şirkete yaptırım uygulanmasına karar verdiği hatırlatıldı.

Devrim Muhafızları'nın Havacılık Kuvvetleri İHA Komutanı Saeed Aghajani'yi de kapsayan yaptırım kararından kısa süre önce İsrail'in, İran'ın İHA programı yöneticileri ve son bir yıl içinde silahlı insansız hava araçlarının Basra Körfezi'ndeki çeşitli hedeflere karşı genişletilmiş kullanımı hakkında ABD yönetimine kapsamlı istihbarat aktardığı belirtildi.

Haberde, bu yaptırımların nükleer müzakerelerin yeniden başlaması öncesinde Tahran üzerindeki baskıyı artırmayı ve ayrıca saldırılarda daha fazla İHA kullanmaktan caydırmayı amaçladığına işaret edildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • MEHMET 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bu hamle bize mesaj.
    Cevapla
  • ersa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizden uzak olsunlarda....kim ne yapıyorsa yapsın.
    Cevapla
  • Pöh E 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu iran meselesinde abd yi sevmesemde destekliyorum şunları ortadan kaldırması lazım it iti ısırmaz ortak çıkarları olduğu için dokunmuyorlar birbirlerine.müslümanlığın en büyük düşmanı irandır.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ben ne olursa olsun iranı desteklerim. israil abd ve batı hepsi tarih boyunca ne yaptıklarını gördük. bugün bile bölgedeki sıkıntıların kaynağı bunlar .
    Cevapla
  • Burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu müslüman kılıklı münafık lara yüce ALLAH CC fırsat vermesin. Bunlar ashab efendimize küfür eden Münafık lardır. PKK yardım edende Bu müslüman kılıklı münafık lardır.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    İran guvenilmez bir ülke Müslümanlarının baslarin corap ören sahabeler hz ayse annemize hz ebu Bekir efendimize hz Ömer efendimize küfür eden ağza alınmayacak hakaretler eden bir ülke İran hiç bir zaman bizim dökümü olmadı her daim bizim köyümüzün kazdı arkadan vurdu tarihi bakın göreceksiniz o yüzden hiç bir zaman İrana guvenmiceksin sırtını dönme eksin İrana dost değil olmadı olmucakda fırsatını bulsa bir kaşık suda boğar bizleri bizler hiç bir zaman bu fırsatı onlara vermicez
    Cevapla
  • Yıldırim 2 yıl önce Şikayet Et
    O yüzdende ALLAH İranı başına ABD ve İsraili onlarin başına musallat etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR