Binlerce ABD istihbarat görevlisi görevden alınma tehlikesiyle karşı karşıya

ABD'de ulusal istihbarat teşkilatlarında görev yapan binlerce istihbarat görevlisi, aşı olmayı reddettikleri için görevden alınmakla tehdit ediliyor

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2021 11:12 GÜNCELLEME 05.11.2021 11:14 DÜNYA
Binlerce ABD istihbarat görevlisi görevden alınma tehlikesiyle karşı karşıya
Binlerce ABD istihbarat görevlisi görevden alınma tehlikesiyle karşı karşıya

ABD Kongresi'ndeki milletvekilleri, hükümetin Corona virüsüne karşı aşılamanın gerekliliğine ilişkin kararına uymayı reddettiği için binlerce ABD istihbarat görevlisinin görevden alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Bu sabah yayınlanan bir raporda, Cumhuriyetçi Temsilci ve Meclis İstihbarat Komitesi üyesi Chris Stewart, birçok Amerikan istihbarat teşkilatındaki kadroların en az yüzde 20'sinin koronavirüse karşı aşı olmadığına dair gevence verdiğini aktardı.

Raporda ekim ayı sonuna kadar toplamda sayısı 18 olan istihbarat teşkilatlarının bir kısmında bu oranın yüzde 40'a ulaştığı kaydedildi.

Stewart, bu tahminlerin Meclis İstihbarat Komitesi tarafından komiteye sağlanan verilere dayandığını ve aşılama oranlarına ilişkin verilerin gizliliği nedeniyle herhangi bir kurum belirtmeden kamuya açıklanmadığını da ekledi.

Bu, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından federal kurumlardaki çalışanların aşılarının tamamlanması için belirlenen 22 Kasım tarihinin zeminine karşı geliyor.

Bu durumun, ABD'deki kadrolarının büyük bir kısmındaki ulusal güvenlikle ilgili kurumların sorumluluğunu yerine getiremeyeceği, özellikle alanında uzmanlaşmış istihbarat görevlilerinin yerine yeni isim getirme konusunda zorluk yaşanacağı yönünde olumsuz etkiler oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Ulusal istihbarat direktörü Avril Haines geçen haftaki bir duruşmada durumun ciddiyetini küçümsedi. Haines, istihbarat camiasındaki aşı oranını açıklamayı reddederek, çalışanlarının toplam sayısının yaklaşık 100.000 kişi olduğunu vurguladı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • AKIN VAROL 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşıyı neden reddediyorlar acaba.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR