Greta Thunberg: Başarısız oldular

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi COP 26'nın sürdüğü İskoçya'nın Glasgow kentindeki protestolara katılan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, COP26 görüşmelerini "başarızlık" olarak tanımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2021 09:15 GÜNCELLEME 06.11.2021 09:15 DÜNYA
Greta Thunberg: Başarısız oldular
Greta Thunberg: Başarısız oldular

"Dünya liderlerinin uyanması için daha ne gerekiyor?" diye soran Greta Thunberg, onların aslında çoktan uyanık olduklarını ve aktif şekilde bu yıkıcı sistemden kar elde etmeye devam etmek için kendi çıkarlarına yardım edecek yasal boşluklar ve çerçeveler yarattıklarını ileri sürdü.

COP26'nın başarısızlık olduğunun bir sır olmadığını belirten genç aktivist katılımcı hükümetler için "ana amaçlarının statükonun devamı için savaşmak gibi görünüyor" dedi.

Konferansın bir halkla ilişkiler faaliyetine dönüştüğünü, liderlerin güzel konuşmalar yaptığını, süslü vaatler ve hedefler açıkladığını ancak perde arkasında hükümetlerin hala iklim için esaslı önlemler almayı reddettiğini savunan Thunberg "Ancak bilimin görüş birliğini ve bizi görmezden gelemezler" diye konuştu.

COP26 için "işlerin eskisi gibi yürümesi ve bla bla bla'nın kutlaması", konferans için toplanan için toplanan liderler için de "Krallarımız çıplak" ifadelerini kullanan aktivist, tarihin onları sert şekilde yargılayacağını da sözlerine ekledi.

Thunberg ayrıca şu anda varılan teknolojinin karbon salımınını keskin şekilde düşürmek için yeterli olmadığından yapılması gereken şeyin toplumun temelden değişmesi gerektiğine vurgu yaptı.

KAYNAK : Euronews
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Huseyn 2 yıl önce Şikayet Et
    önce sen siyonistlerin sözcülüğünü yapmayı bırak ve samimi ol
    Cevapla
  • Efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilerin yeni insi şeytanı..
    Cevapla
  • Şule 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar sevimsiz.korku filmlerindeki çocuk sıfatı resmen.yazik bu çocuğun dünyadaki rolüne bu yaşta seytan.
    Cevapla
  • Greaa Attta 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim bu yav?
    Cevapla
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    komik kız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR