ABD'den Türkiye'ye Dedeağaç teminatı: Askeri varlığımız sizin için tehdit değil

ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ülkesinin Dedeağaç'taki askeri varlığının, Türkiye için tehdit oluşturmadığını öne sürdü: "ABD ile Yunanistan'ın, Doğu Makedonya ve Trakya'daki ortaklık ilişkisi, Türkiye için tehdit oluşturmuyor."

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2021 23:45 GÜNCELLEME 08.11.2021 11:37 DÜNYA
ABD'den Türkiye'ye Dedeağaç teminatı: Askeri varlığımız sizin için tehdit değil
ABD'den Türkiye'ye Dedeağaç teminatı: Askeri varlığımız sizin için tehdit değil

Yunan Kathimerini gazetesinde yer alan habere göre; ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Dedeağaç'taki ABD askeri varlığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Selanik'te düzenlenen bir panelde Yunanistan ile aynı stratejik çıkarları paylaştıklarını belirten Pyatt, "ABD ile Yunanistan'ın, Doğu Makedonya ve Trakya'daki ortaklık ilişkisi, Türkiye için tehdit oluşturmuyor" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda ABD ile Savunma İşbirliği Anlaşması'nın (MDCA-1990) güncelleyen Atina, bu çerçevede, Türkiye'ye 45 km uzaktaki Dedeağaç'taki üssü kullanması için ABD'ye tahsis etmişti.

İtalya'da katıldığı G20 Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile alakalı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Biden'a da Macron'a da bu konuyu söyledik. Dedik ki bu Dedeağaç olayı nedir? Burada böyle bir üssün kurulması bizi, halkımızı ciddi manada rahatsız ediyor. Bununla ilgili olarak da Macron sahiplenemedi ve Rafale ile ilgili de 'Onların parası var' dedi. Dedim ki 'Bak seni aldatıyorlar. Bunların parası falan yok. Sadece Batı'ya 400 milyar euro borcu olduğunu biliyorum.' 'Paraları var' dedi. Her şey para! Tabi bir de üs meselesi var. Ama bu gelişmelerle ilgili bizim bütün derdimiz Türkiye olarak biz güçlü olacağız."

Biden'dan Türkiye'ye F-16 sözü! Erdoğan'dan ABD ve Fransa'ya Dedeağaç uyarısıBiden'dan Türkiye'ye F-16 sözü! Erdoğan'dan ABD ve Fransa'ya Dedeağaç uyarısı

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 126 TÜMÜ
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    biz haziriz 80 milyon asker zaten hazir ..vatansizlar zaten defolcak ,,,vatanseverler dönecek ....
    Cevapla
  • Ormancı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim savaşa hazırlanın. Savaş gittikçe yaklaşıyor. Sadece bir "Z" saati var ve zaman o saate doğru gidiyor. Devletimiz ve halkımız yaklaşan savaş için hazırlık yapmalı.
    Cevapla
  • Güllü 2 yıl önce Şikayet Et
    Amarikaya kesinlikle güven olmaz bu kefereler Türkiyeye saldırı hazırlığındalar. Neden ozamn dibimize askerlerini yığdılar savaş kaçınılmaz gibi görünüyor. Rabbim ülkemi korusun.
    Cevapla
  • Cenk 1453 2 yıl önce Şikayet Et
    Su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
  • Kılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada bulunan zalim devletlere daha önceden milletim hadlerini bildirmişti. Çin azdığında Mete gereğini yaptı. Batı Roma azdığında Atilla gereğini yaptı Batı Roma Azdığında Alparslan daha sonra Fatih sultan Mehmet şimdi ABD azdı gereğini yine devletimiz yapacak çünkü çok azdılar çok. Çok mazlumun kanına girdiler
    Cevapla
  • Ihsan mercik 2 yıl önce Şikayet Et
    Katil bir ulkeden her sey beklenir.bunlarin amaci yikamadiklari Turkiyeyi yikmak.biz tedbirimizi alalim aclen rusyadan S400 ve s 57 leri alalim.Abd nin dostlugu yere tukurene kadardir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR