Rusya'dan kriz çıkartacak Karadeniz tehdidi: Eğer böyle devam ederseniz...

ABD'yi açıkça tehdit eden Mihail Şeremet, "ABD'yi Karadeniz'de yeni bir gerilim noktası oluşturmaması konusunda uyarıyoruz. Buna rağmen Karadeniz'deki varlıklarını güçlendirmeye karar verirlerse, bir iadeyi ziyarete hazır olsunlar" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2021 14:12 GÜNCELLEME 06.11.2021 14:12 DÜNYA
Rusya'dan kriz çıkartacak Karadeniz tehdidi: Eğer böyle devam ederseniz...
Rusya'dan kriz çıkartacak Karadeniz tehdidi: Eğer böyle devam ederseniz...

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da Kırım Milletvekili Mihail Şeremet, ABD yetkililerine "Karadeniz'e askeri gemiler göndererek yeni bir gerilim noktası oluşturmama" çağrısı yaparak, bu faaliyetlerin yanıtsız bırakılmayacağı uyarısında bulundu.

Karadeniz'de savaş gemisi gerilimi: Takibe aldılarRusya, Karadeniz'e gelen ABD gemisini takibe aldı

Şeremet, Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Mike Rogers ve Mike Turner'in ABD Başkanı Joe Biden'a, "Ukrayna'yı korumak ve Kiev'e askeri destek sağlamak için Karadeniz'de ABD askeri varlığının güçlendirilmesi" çağrısına cevap verdi.

Karadeniz'e göreve gelen ABD amfibik kontrol gemisi USS Mount Whitney ve ona eşlik eden diğer gemiler

"KAPSAMLI BİR CEVAP ALIRLAR"

Şeremet, "ABD'li yetkilileri aceleci kararlar vermemeye ve diğer devletlerin egemenlik alanına müdahale ederek yeni gerilim noktaları yaratmamaya çağırıyoruz. Bu, Ukrayna'da kaostan başka bir şeye yol açmaz. Ne yazık ki, ABD'nin saldırgan rolünü oynamaya devam ettiğini ve diğer devletlere karşı provokasyonlar yaptığını belirtmek istiyoruz. Kapsamlı bir cevap almaya hazır olmalılar" dedi.

"İADEYİ ZİYARETE HAZIR OLSUNLAR"

Rus ordusu ve donanmasının dünyada benzeri olmayan en modern silah ve teçhizata sahip olduğunu iddia eden Şeremet, "Kimseye sınırlarımızda silahlarını sallamalarını tavsiye etmiyoruz. Rusya, bu tür emellere sahip olmamaları için gereken her şeyi yapacaktır. Provokasyonlarının cezasız kalacağı yanılsamasına kapılmamalılar. Şayet yine de Karadeniz'deki varlıklarını güçlendirmeye karar verirlerse, bir iadeyi ziyarete hazır olsunlar" diye konuştu.

KAYNAK : Sputnik
YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gitsinler başka yerde savaşsınlar.. Bizden uzak olsunlar..
    Cevapla
  • SELO 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünya beşten büyük değil maalesef. Hayal kurmaya gerek yok.
    Cevapla
  • Nazim 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyukdür büyük o sızın kemal kafanız
    Cevapla
  • Sinan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kirli oyunların senaristi abd bunun bedelini birgün ödeyek
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletleri yöneten 5 daimi üye .. bunların bir tanesinin tek oyuyla kalan bütün devletler el kaldırsa da herhangi bir karar reddediliyor.. oyun içinde oyun alet olmamak lazım
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların aralarındaki savaş senaryoları bana daha çok dümen gibi geliyor. Hedefleri Türkiye nin Karadeniz'de doğal gaz çıkarmasını önlemek ve hatta daha ilerisi kazaen de olsa hasar vermek olabilir. Unutmaylım ki küfür tek millettir!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR