ISS'de tuvalet krizi: Astronotlar yetişkin bezi ile Dünya'ya dönecek

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) altı aylık zorlu bir görevi tamamlamak üzere olan astronotlar, SpaceX Dragon kapsül tuvaletindeki sızıntı arızası nedeniyle yetişkin bezi kullanmak zorunda kalacak.

ABONE OL
GİRİŞ 08.11.2021 15:57 GÜNCELLEME 08.11.2021 15:57 DÜNYA
ISS'de tuvalet krizi: Astronotlar yetişkin bezi ile Dünya'ya dönecek
ISS'de tuvalet krizi: Astronotlar yetişkin bezi ile Dünya'ya dönecek

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda çıkan arızaların ardından, bir sorun da astronotları Dünya'ya getiren SpaceX'in Dragon kapsülünde çıktı.

Kapsülde yer alan tuvaletin su sızdırması nedeniyle, astronotların 8 saat sürecek dönüş süreci için yetişkin bezi çözümü devreye sokuldu.

UZAY İSTASYONUNDA TUVALET MESAİSİ

NASA astronotu Megan McArthur, yolculuk sırasında bez giymek zorunda kalmalarıyla ilgili “Uzay görevleri birçok küçük engelle dolu. Bu da tıpkı diğerleri gibi karşılaştığımız ve üstesinden gelmemiz gereken bir durum. O yüzden çok da kafaya takmıyoruz.” dedi.

Uzay istasyonunda yaşanan tuvalet arızası, astronotları eve dönüş için bez giymek zorunda bırakmasının dışında kapsül için ciddi bir soruna yol açmadı. 

İstasyon’da geçen altı aylık sürenin oldukça zorlu olduğunu belirten astronotlar, uzay yürüyüşleriyle İstasyon’un güç ünitelerini onarmış ve uzayda çekilen ilk film için Rus film ekibine ev sahipliği yapmışlardı. 

KAYNAK : TRT Haber
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR