Belarus-Polonya sınırında kriz! Biden: Büyük endişe duyuyorum

ABD Başkanı Joe Biden, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizinin büyük endişe kaynağı olduğunu, buna ilişkin kaygılarını Rusya ve Belarus'a ilettiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.11.2021 06:34 GÜNCELLEME 13.11.2021 10:37 DÜNYA
Belarus-Polonya sınırında kriz! Biden: Büyük endişe duyuyorum
Belarus-Polonya sınırında kriz! Biden: Büyük endişe duyuyorum

Biden, hafta sonu tatilini geçirmek üzere Camp David'e hareketinden önce Beyaz Saray muhabirlerinin Belarus-Polonya sınırındaki krizine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Biden, sürecin büyük endişe kaynağı olduğunu kaydederek, "Endişemizi Rusya ve Belarus'a ilettik. Bu durumun bir sorun olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Yardımcısı Kamala Harris de Fransa ziyaretinde konuya ilişkin açıklamasında, krizi yakından ve kaygıyla izlediklerini belirtmişti.

BELARUS, SIĞINMACILARI TUTMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, 6 Temmuz'da yaptığı konuşmada, ülkesinin AB ile Geri Kabul Anlaşması'nı askıya alma sürecini hatırlatarak, Rusya ve Belarus'a yönelik Batı'nın tutumundan sonra artık savaştan kaçan insanları kendilerinin alamayacağını ifade etmişti.

Avrupa'ya gitmek üzere Belarus'a gelen bu kişileri ülkede tutmayacaklarını söyleyen Lukaşenko, "Polonya, Litvanya, Letonya, Ukrayna ile sınırlarımızı kapatacağımızı ve Afganistan, İran, Irak, Libya, Suriye, Tunus'tan gelen mülteciler için 'yerleşim yeri' haline geleceğimizi düşünenler yanılıyor. Biz hiç kimseyi tutmayacağız. Onlar bize gelmiyorlar, aydınlanmış, sıcak, rahat Avrupa'ya gidiyorlar" demişti.

AB, Belarus yönetimini, Irak gibi ülkelerden gelen sığınmacıları AB ülkeleri Polonya, Litvanya ve Letonya sınırlarına göndererek "düzensiz göçü araç olarak kullanmak ve Birliği bu yolla istikrarsızlaştırmaya çalışmakla" suçluyor.

İki ülke arasında sıkışan sığınmacıların soğuk hava koşulları ve yetersiz beslenme nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiği son 2 ayda, bu sebeplerle yaklaşık 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.​​​​​​​​​​​​​​

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Seyfi 2 yıl önce Şikayet Et
    Eger dogruysa 10 bin gocmen bu Belarus sinirinda veya polanya ve ukrayna sinirinda oldu ise bir, insanlik utanmasi gerekir. Iki muslumanim diye gecinen ulke devletler utanmali,ayrica hiristiyan ozgurluk isiginin temslciligini yaptigini iddia eden bati devletleri utanmali,sorumlusu ise tum bunlarin boyle olmasindan ,USA.
    Cevapla
  • Altay 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve ab üljelerinin psikolojileri o kadar bozuk ki, kendi içinde olmadıkları her konuda endişeli oluyorlar
    Cevapla
  • Velhasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    3-5 göçmen ab sınırını zorladı diye tüm hristiyan alemi ayağa kalktı. Biz kaç senedir ne çekiyoz kimsede tık yok.
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    mazlum gocmenler en sonunda kafirlerin sonu olacak...
    Cevapla
  • alpi 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük terörist devletinin endişeli olmasını nasıl yoralım bilemedim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR