Son dakika haberi: ABD'den Türkiye'ye karşı yeni bir hamle daha!

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir heyet, geçtiğimiz günlerde görevden alındığı söylenen YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhad Abdi Şahin’le görüşme gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2021 07:04 GÜNCELLEME 15.11.2021 07:08 DÜNYA
Son dakika haberi: ABD'den Türkiye'ye karşı yeni bir hamle daha!
Son dakika haberi: ABD'den Türkiye'ye karşı yeni bir hamle daha!

Son dakika haberi... Amerika Birleşik Devletleri'nden üst düzey bir heyet, Suriye'de bölücü terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG elebaşı Mazlum Kobani'yle bölgede bir araya geldi.

İKİ TERÖRİSTLE GÖRÜŞTÜLER

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet, YPG'nin sözde genel komutanı Mazlum Kobani ve DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanlığı heyetine, Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich başkanlık ederken ABD'li bazı diplomatlar da eşlik etti.

KENDİLERİNE VERİLEN MÜHİMMAT VE MADDİ DESTEĞİN ARTIRILMASINI İSTEDİLER

Bölgeye yapılacak yardımların ele alındığı görüşmede YPG, ABD'den kendilerine verilen mühimmat ve maddi desteğin artırılmasını istedi. Bölgede birlikte çalışma vurgusunun dikkat çektiği görüşmeye dair bir de video paylaşıldı.

GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde teröristbaşı Mazlum Kobani, alınan ani bir kararla örgütün tepe görevinden el çektirildiği öne sürülmüştü. Mazlum Kobani'nin yerine sözde SDG Genel Komutanlığına Mahmut Reş atandığı iddia edilmişti.

MAZLUM KOBANİ KİMDİR?

Mazlum Kobani ismini kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde komutanlarındandır. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği terörist, Türkiye'nin üst düzey arama listesi olan kırmızı listede yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın 4 milyonluk para ödüllü kırmızı listesinde yer alan terörist Ferhad Abdi Şahin'in PKK'nın Hakkâri kırsalında çok sayıda kanlı saldırının baş faili olarak aranıyor. Hakkında Diyarbakır, Van, Hakkâri, Şırnak Başsavcılıkları'nca daimi arama kararı bulunan terörist, Suriye'nin El Malikiye (Derik) kasabası nüfusuna kayıtlı.

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz görüşün biz de ilk fırsatta gebertiriz.
    Cevapla
  • Ali alkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle abd ile ilişkileri minimuma idirmeliyiz
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük düşman abd…
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Terörist başı abd
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    İha ile uygun zamanda nakavt. USA cevap en kısa zamanda verilmeli. Kimle irtibat kuruyor ise o Yok olmalı. Coğrafya buna muhtaç. Yoksa uygulamada olduğu gibi Eşkiya vatan hainleri gibi USA kendine her ülkeyi muhtaç edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR