Türk SİHA'ları Yunanistan'ı çaresiz bıraktı: Engellemek için büyük paralar harcıyoruz!

Türkiye'nin yerli ve milli imkanları ile ürettiği, dünyanın da dikkatini çeken SİHA'lar, Yunanistan'ı adeta çaresiz bıraktı. Yunan basını, Türk SİHA'larının engellenmesi Yunan jetleri ile büyük masrafların yapıldığını yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2021 16:16 GÜNCELLEME 15.11.2021 17:40 DÜNYA
Türk SİHA'ları Yunanistan'ı çaresiz bıraktı: Engellemek için büyük paralar harcıyoruz!
Türk SİHA'ları Yunanistan'ı çaresiz bıraktı: Engellemek için büyük paralar harcıyoruz!

Yunanistan'ın gözü Türk savunma sanayisinin üzerinden ayrılmıyor. Türkiye'nin geliştirdiği her teknolojiyi yakından takip eden Yunanistan, bu teknolojiler karşısında çaresiz kalmaktan dert yanıyor.

Yerli ve milli imkanlar ile türünün en iyilerinden biri olan Türk SİHA'ları, Yunanistan'ı çileden çıkarttı. Yunan basını, savaş jetlerine Türk SİHA'larının engellenebilmesi için milyonlarca dolarlık yakıt ve bakım masrafının yapıldığına dikkat çekti.

TÜRK SİHA’LARINA KARŞI KOYAMIYORLAR

Yunan Ta Nea gazetesi, SİHA'ların Atina'da rahatsızlığa yol açıtığına ve bu teknoloji karşısında adeta çaresiz kalınmasına değindi.

Türk SİHA'larının bölgede aktif bir biçimde faaliyet gösterdiğini belirten Yunan basını, 19 Ekim'den bugüne kadar 15 kez Yunan Hava Kuvvetleri'nin Ege'de uçak havalandırdığı kaydedildi.

SİHA'ların "geri püskürtülmesi" için savaş uçaklarıyla karşılık verilmeye çalışıldığı ve savaş uçaklarının uçmasının yüksek tutarlarda yakıt giderine yol açtığı belirtildi.

Ta Nea gazetesinde çıkan yazıda, Türk SİHA'larının etkinliğine değinildi.

"YENİ BİR TÜRDE BASKI"

Diğer taraftan Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların maliyetinin az olduğuna dikkat çekildi. "Türkiye, Yunan Hava Kuvvetleri'ne yeni bir tür baskı yapıyor ve bu tamamen masrafsız." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarının da anımsatıldığı haberde, İHA ve SİHA üretiminde ciddi ilerlemenin kaydedildiği, Yunan askeri yetkililerin konuyu mercek altına aldığı aktarıldı.

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Alparslan torunu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ardından 440 Yunan'ın havlamadığı Kurt Bozkurt değildir.
    Cevapla
  • Çavuş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin'ki Sihalar sizi çaresiz bırakıyor, Sihalardan önce üstünlük sizdemiydi'ki aptal,aptal konuşuyorlar, Birde Türkiye ile Tam dost olmayı deneseniz paranız israf olmaz.
    Cevapla
  • Müslüm 2 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklara tüp taktırmalarını öneririm.az yakar
    Cevapla
  • SIHA... 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam Şekere %25 zam gelmişti ki bu haber içimi rahatlattı. Iyi ki varsın SIHA...
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Gurhan oluyum bir kere vuralım sonra oturur konuşuruz bu kefereler le. He olmazmı
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Vura biliyorsan vur sonrası ne olcak hiç düşündünüz savaşı sen başlat dünya başına yıkılır buisler akıl işi cahillerin işi degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR