Yunanistan'da Maraş hazımsızlığı: AB'ye çağrı!

KKTC'de Türkiye'nin girişimleriyle açılan Kapalı Maraş, Yunanistan'da adeta bir hazımsızlık oldu. Yunan Dışişleri, bölgenin yeniden faaliyete geçmesin AB'ye şikayet etti, devreye girmesini istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2021 17:32 GÜNCELLEME 16.11.2021 17:32 DÜNYA
Yunanistan'da Maraş hazımsızlığı: AB'ye çağrı!
Yunanistan'da Maraş hazımsızlığı: AB'ye çağrı!

Yıllardır kapalı tutulan ve zamanın, güneydeki en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapalı Maraş geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin girişimleriyle kademeli olarak açılmıştı. karara tepki gösteren Yunanistan Türkiye'yi hemen her fırsatta batıya şikayet etmişti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bunun bir örneğini daha sergileyerek AB'ye;  Türkiye'nin, kararından geri dönüp Maraş'ı açmasına engel olması çağrısında bulundu. 

AVRUPA'YA ÇAĞRI

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Kapalı Maraş'ın yeniden faaliyete geçmesi konusuna engel olunması için Brüksel'den yardım talebinde bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gitti. Dendias, burada yaptığı açıklamada, Maraş konusuna ilişkin AB'yi harekete geçmeye çağırdı.

"UMARIM TÜRKİYE'YE YANIT VERİRİZ"

Maraş'ın açılmasının "yasa dışı" olduğunu savunan Dendias, "Umarım Türkiye'nin hukuksuz davranışlarına ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını hiçe sayma girişimine Avrupa'dan bir yanıt gelir." açıklamasını yaptı.

46 yıldır kapalı olan ve "Hayalet Şehir" olarak da anılan Maraş bölgesinin bir bölümü halkın kullanımına açıldı.

YUNANİSTAN'I MİT KORKUSU SARDI

Hemen her fırsatta Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etmeye kalkışan Yunanistan'ı adeta MİT korkusu sardı. Son dönemde hem yurt içi hem de yurt dışında etkili çalışmaların altına imza atan MİT, koordineli bir biçimde terör başta olmak üzere her türlü tehlikeye göz açtırmazken, Teşkilat Atina tarafından yakından takip ediliyor.

Son zamanlarda Milli İstihbarat Teşkilatını anlatan kitaplar yoğun ilgi görüyor.
Yunanistan'da MİT'i anlatan kitaplar yoğun ilgi görüyor. Bunun son örneği Yunanistan'da kitap satan bir mağazada görüldü.

MİT'İ ANLATAN KİTAPLAR RAFLARDA

Selanik - Atina yolunda bir dinlenme tesisinin kitap satılan raflarında bu ilgi açıkça görülmekte. Kitap standında yer alan kitapların büyük çoğunluğunu MİT ile ilgili kitaplar olması dikkat çekmekte.Birleşmiş Milletler (BM) himayesindeki Kıbrıs müzakerelerinde kapsamlı bir çözümün parçası olarak da görüşülen Maraş konusu, Rum tarafının uzlaşmaz tavrı sebebiyle çözülemedi.Maraş, 1980 ve1990'lı yıllarda bu defalarca masaya getirilmiş olması

 

KAYNAK : AA, İHA, Haber7
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faidesi yoktur, yunan
    Cevapla
  • Ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlıları her zaman ki gibi TÜRK korkusu sarmış durumda! Zavallılar...
    Cevapla
  • KüreselGöçKrizi* 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kıbrıs nüfusu artırılması gerekiyor !!!
    Cevapla
  • Zekiay 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın sürekli AB yi kullanma kurnazlığına karşın kapalı Maraş'ın bir an önce tümüyle açılması en güzel yanıttır.AB en az Yunan kadar Kıbrıs meselesinin içindedir ve KKTC' de para ile satın aldığı birçok provakatör vardır.
    Cevapla
  • Elazigli 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yunanistan AB ligini Ağlama taşın a çevirdi!! Ne bu bir başbakanı bir iç işleri gidip geliyorlar..Vallahi AB sabırlı bir yermiş!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR