Bob Menendez: Türkiye çıkarlarımıza ters davranıyor

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Bob Menendez, Türkiye'ye F-16 satışını onaylamadığını söyledi. Menendez, Türkiye'nin her alanda ABD'nin çıkarlarına ters davrandığını kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2021 08:25 GÜNCELLEME 17.11.2021 09:59 DÜNYA
Bob Menendez: Türkiye çıkarlarımıza ters davranıyor
Bob Menendez: Türkiye çıkarlarımıza ters davranıyor

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Bob Menendez, Türkiye'ye olası F-16 satışlına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞINA KARŞIYIM"

Daha önce de Türkiye'ye savaş uçağı tedarikine karşı olduğunu söyleyen Menendez, Air Force Magazine dergisine yaptığı yeni açıklamada, "Şahsen onlara (Türkiye) F-16 verilmesini desteklemiyorum. Sadece gerçekten bir sorunum var, bu bizim arzu ettiğimiz Türkiye değil. Türkiye, ilerleyebileceğimiz ve ona en gelişmiş savaş teçhizatından bazılarını verebileceğimiz şekilde davranan bir NATO müttefiki değil" dedi.

"TÜRKİYE, DEAŞ'A KARŞI MÜTTEFİKİMİZ YPG'Yİ VURUYOR"

Türkiye ile ilgili sözlerine devam eden Menendez, "Türkiye, dünyanın neredeyse her ülkesinden daha fazla hukukçuyu, gazeteciyi hapse attı. Türkiye ayrıca, ABD çıkarlarına ters davranarak, Libya'da UMH'ye askeri yardım göndermek için yaptırımları ihlal etti. Suriye'nin kuzeyinde YPG'yi ve ABD desteğini tehdit etti, onları (YPG) terörist olarak adlandırdı. ABD, DEAŞ ile savaşmak için YPG'yi koordine ederken Türkiye onları sınırdan geri itti" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise, Türkiye'nin olası F-16 alımı hakkında Air Force'ın sorularına cevap vermedi.

ERDOĞAN: TEKLİF ABD'DEN GELDİ

Ekim ayında Reuters'ın aktardığı haberde, Türkiye'nin 40 adet F-16 ve 80 adet F-16 modernizasyon kiti satın almak için başvuruda bulunduğu iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, ABD'den F-16 tedarikine ilişkin, "1 milyar 400 milyon dolar F-35'ler için yapmış olduğumuz ödeme söz konusu. Ve bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • Başkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kafasını yaşıyorsun boop ?
    Cevapla
  • muhterem 2 yıl önce Şikayet Et
    senin cıkarın varda bizim yokmu bu bölgede abd yaşamıyor türk milleti yaşıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR