Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştü: Artık zaruri oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun fotoğrafını çektiği için gözaltına alınan İsrailli çiftin serbest bırakılmıştı. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile Başbakan Bennett, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2021 15:28 GÜNCELLEME 19.11.2021 15:22 DÜNYA
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştü: Artık zaruri oldu
Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı ile görüştü: Artık zaruri oldu

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgesel konuların ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un, İsrailli çiftin serbest bırakılması nedeniyle Erdoğan'a teşekkür ettiği bildirildi.

Erdoğan'ın konutunu çeken İsrailli çift serbest bırakıldıErdoğan'ın konutunu çeken İsrailli çift serbest bırakıldı! İsrail'den açıklamalar peş peşe

ERDOĞAN: BARIŞIN HAKİM KILINMASI ZARURİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye-İsrail ilişkilerinin Orta Doğu'nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını belirterek, gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini ifade etti.

Bölgede barış, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasının zaruri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bakımdan Filistin-İsrail ilişkilerinin gelişmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılmasının öncelik taşıdığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaat olduğunu kaydetti.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog

İSRAİL CEPHESİNDEN GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA

İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı.

Konuşmanın olumlu bir havada seyrettiği aktarılan açıklamada, Erdoğan'ın Orta Doğu'da barış, istikrar ve güvenlik için İsrail ile ilişkilere verdiği önemi vurguladığı belirtildi.

Herzog'un da Türkiye ve İsrail'in bölge barışına ilişkin ikili ve bölgesel konularda kapsamlı diyalog içinde olma arzularından memnuniyet duyduğu kaydedildi.

İki liderin, iletişimde kalma konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İSRAİL BAŞBAKANI'YLA DA GÖRÜŞTÜ

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İsrailli çiftin bırakılması nedeniyle teşekkür etmek için aradı. Bennett ayrıca, sorunun çözülmesine yardımcı olan Türk yetkililere de takdirini dile getirdi.

Söz konusu görüşme, İsrail Başbakanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı arasında 2013'ten bu yana ilk görüşme oldu.

İstanbul'daki Çamlıca Kulesi'nin restoran bölümüne gelen İsrailli Natalie ve Mordi Oknin adlı evli çift, 11 Kasım'da kule pencerelerinden çevrenin fotoğraf ve videolarını çekmiş, kuledeki çekim sırasında kendi aralarında konuşan iki şüphelinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evini çekerek birbirlerine gösterdikleri öne sürülmüştü. Olayın ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İsrailli çift ile Türk vatandaşı İ.A.'yı gözaltına almıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 83 TÜMÜ
  • Ahmet Aslan 2 yıl önce Şikayet Et
    Araplar için İsrail'le ilişkileri kesmek çok büyük hatadır. Araplar nankördürler.
    Cevapla
  • keskin 2 yıl önce Şikayet Et
    Casusları bırakmak ne dir. Herkonudamı biz eli kolu nağlıyız. enazından işkenceyle dünyası değiştrirp öyle yollasaydınız. buraya giren ajanlar 10 kere düşünürdü . kolay ülke olmaktan vaz geçirn.
    Cevapla
  • 6934 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim İsrail'le aramız neden bozukki bizim üzüldüğümüz Filistin'liler ceplerinde İsrail passportu bol bol turistik seyahate çıkıyorlar.
    Cevapla
  • mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    her zamanki erdoğan :)
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Casus diye konuştuklarınızı, tıpış tıpış bırakır ülkelerine giderken arkalarından el sallarsınız demiş miydim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR