Erdoğan gündeme getirmişti! Biden, Uygur Türkleri için harekete geçti

New York'ta gerçekleşen BM toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği Uygur Türkleri meselesi için, ABD Başkanı Joe Biden önemli bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2021 13:46 GÜNCELLEME 19.11.2021 14:29 DÜNYA
Erdoğan gündeme getirmişti! Biden, Uygur Türkleri için harekete geçti
Erdoğan gündeme getirmişti! Biden, Uygur Türkleri için harekete geçti

Başta Türkiye ve Batı dünyası olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çeken Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskı, şiddet ve sistematik zulme karşı ABD'den geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eylül ayında New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada bu konuyu gündeme getirmişti. Erdoğan, "Çin'in toprak bütünlüğü perspektifinde Müslüman Uygur Türklerinin temel haklarının korunması hususunda daha çok çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz" demişti.

BIDEN'DAN KIŞ OLİMPİYATLARINA BOYKOT SİNYALİ

Erdoğan'ın açıklamalarından haftalar sonra ABD Başkanı Joe Biden'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Biden yaptığı açıklamada, Pekin'de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na diplomatik boykot uygulanabileceğini söyledi.

ABD'Lİ DİPLOMATLAR TÖRENLERE VE ETKİNLİKLERE KATILMAYACAK

Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı şiddetten rahatsız olduğunu dile getiren Biden'ın, gündeme getirdiği boykot kararında ABD'li sporcular yine etkinliklere katılıp mücadele edebilecek fakat ABD'li diplomatlar ve yetkililer törenlere ve etkinliklere katılmayacak.

"DİPLOMATİK BOYKOT DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR ŞEY"

4 Şubat 2022'de Pekin'de başlayacak etkinliklerle ilgili konuşan Biden, "Diplomatik boykot düşündüğümüz bir şey" dedi.

YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • Stokolm sendromu 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımızın üç çıkmazı var, Eskiden İngiltere şimdi ABD bölgeyi karıştırarak nemalanıyor,2. Uygur menşeyli, sapkın, satılmış, art niyetli tipler , Çin ve ABD hesabına çalışıyor.3. Çin Bölgeyi İstikrarsızlaştırıp ,geri kalmasını sağlayıp halka göz açtırmıyor. Yani kuzey ırakta ve Türkiye'de Kürtleri tahrik eden ABD, Çin'de Uygurları tahrik ediyor. Konunun köklü çözümü, ABD yi işe karıştırmadan, çin ile diplomasi geliştirmek, Bağımsız değil Kalkınmış bir Türkistan oluşturmaktır.
    Cevapla
  • birol 2 yıl önce Şikayet Et
    Esaret Türklerindir geninde yoktur "ya istiklal ya ölüm"bur şeyler hatırlatıyor mu?
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türkleri konusu önemlidir . Bu konuyu emperyalistlerin Çin'i zayıflatma amacıyla masada meze olarak "emperyalizme kıyakçılık" kapsamında ele almamamız gerekir. Bir gün elbette bu konuları Çin'le oturup görüşürüz.
    Cevapla
  • Milliyetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi ve Türkleri düşündüğünden değil Çini kıskaca alma çabası, Türkler sadece uygurda öldürülmüyor,....Çin'de abede ye Ortadoğu'da ki Türklerin hesabını sorsun.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de boykot etsin. Türklüğümüzü geçin insan olan o vahşilerin ülkesine gidipte olimpiyatlara katılmaz.
    Cevapla
  • Kalpoglu tr 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen etkili olacaksa hemen uygulansın
    Cevapla
  • Atmaca 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Uygur Türklerini çokmu seviyor hayır Çin’e karşı bir argüman ABD de asalak ya oradanda nemalanmak istiyor olay bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR