New York'un Türk dostu yeni Belediye Başkanı Eric Adams

New York Belediye Başkanlığına seçildikten sonra ABD'deki yabancı basında ilk röportajını veren Eric Adams, ''Ben hem burada hem yurt dışında Türk halkının dostuyum'' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.11.2021 16:52 GÜNCELLEME 19.11.2021 17:01 DÜNYA
New York'un Türk dostu yeni Belediye Başkanı Eric Adams
New York'un Türk dostu yeni Belediye Başkanı Eric Adams

ABD'nin New York şehride 5 Kasım'da Belediye Başkanı seçimleri yapıldı. Demokrat Partinin adayı olan Eric Adams, New York şehrinin ikinci siyahi Belediye Başkanı oldu. 

Eric Adams, 1 Ocak 2022'de göreve başlayacak. Adams, New York Belediye Başkanlığına seçildikten sonra ABD'deki yabancı basına ilk röportajını verdi.

Adams, Türkiye dostu bir Amerikalı olarak 2018'de Türk toplumu tarafından ödüllendirildi. Daha önce belediye başkanlığını yaptığı Brookyln'de de büyük bir Türk nüfusu olduğunu anlattı.

New York'taki Türk toplumunun, kentin ekonomisi ve esenliğine büyük katkıları olduğunu söyleyen Adams, ''Bunu görmekten gurur duyuyorum. Bu ilişkiyi sürdürmek istiyoruz. İş insanlarının olacağı delegelerle New York'ta ve Türkiye'de neler yapabileceğimize ve tabii ki kültürlerarası ilişkilere bakacağız" diyor.

"TÜRKİYE'DE FAVORİ KENTİM İSTANBUL"

Daha önce Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve zengin bir kültürü deneyimlemeleri için New York'ta Türk öğrencileri de görmek istediğini söyleyen Adams, ''Türkiye'ye 5 ya da 6 kez, eyalet senatörü ve Brooklyn Belediye Başkanı olduğum zaman seyahat ettim. Bu tür seyahatlere devam etmeyi dört gözle bekliyorum. Üsküdar ve Brooklyn kardeş kentler ve favori kentlerimden biri olan İstanbul. Birçok kentle kardeş şehir anlaşması yapmak istiyorum'' dedi.

BULAŞIKÇILIKTAN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Daha önce bulaşıkçılık yapan, polis şiddeti gören, öğrenme güçlüğü çeken ve orta öğretim için geceleri okula giden Adams, New York Belediye Başkanlığına giden yolculuğunu anlattı:

“Birinin hayat hikayesinde birçok kişi aslında kendini görüyor. Benim Belediye Başkanı olmam da şu an bulaşık yıkayan, garsonluk yapan, öğrenme güçlüğü çeken, hatta hapiste olan birisine şu an nerede olduklarını değil, ilerlemeye devam ettikleri sürece müthiş fırsatlar yakalayabileceklerini gösteriyor. Benim hikayem de aslında Eric Adams'ın Belediye Başkanı olmasından çok, 10 milyon hayalin gerçekleşme ihtimali.''

New York'un refahının ön şartının kentin güvenliği olduğuna dikkati çeken Adams, ''Kentin güvenli bir şehir olmaya devam ettiğinden emin olmak istiyoruz ki insanlar buraya gelip sağlıklı çocuklar ve aileler yetiştirebilsin'' dedi.

Adams, eski bir polis olarak New York'ta artan suç oranları, polis şiddeti ve reformlar konusunda neler yapacağına dair değerlendirmede de bulundu:

''Polis ve halk arasındaki güveni yeniden inşa etmemiz gerek çünkü bu güven yıllardır yıkılmış durumda. Polislerin arkasında olacağım, işlerini yapmaları için onlara destek vereceğim. Görevini kötüye kullananlarınsa polis departmanında kalmasına müsaade etmeyeceğiz.'' 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • uyaniş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk dostu ol ama dikkat et Fetöcuları ve Pkk lıları dost edinme sakın.
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Obama icin de "müslüman başkan " diyorlardi. ama muslumanlara az çektirmedi. o yüzden adamin Turk dostu oldugu haberi zerre ilgilendirmiyor bizi. icraata bakariz
    Cevapla
  • 543 2 yıl önce Şikayet Et
    allah islamı kendisine nasip eylesin amin
    Cevapla
  • birkıssadanbinhisse 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin yeryuzundeki iyi insanları Peygamber Efendimiz S.a.v Hürmetine İslamla Şereflendir kendilerini ve ailelerini Ya Rabbim Ehli Sünnet itikadında eyle Amin amin amin
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika eski Amerika olmakdan çıkıyor. Yakında eyaletler bölünürse şaşırmayın. Ticaret tekeli, inanç tekeli, yahudi sermayeye eski destek yok sanırım. New yorkta Afrika kökenli belediye başkanı çok şey ifade ediyor. Esas yerli halk Kızıldereliler'in ahını unutmasınlar.
    Cevapla
  • Taner NYC 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayatında amerikaya kaç kere geldin ben burdayım 40 senedir olan meksikalılar bile etkin değil hep orta sınıf işlerde eyalet dediğin zaten bölünmüş kendi yasaları olan toprak parçası. cehalet kötü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR